StoryEditorOCM
KorčulaNAŽALOST NEMA ZABAVE |

NIŠTA OD LJETNIH MAŠKARA - Otkazan doček Pola Nove godine u Korčuli

Piše Dora Lozica
25. lipnja 2020. - 17:53
Baš svaki 30. lipnja poseban je datum za Korčulane, dok ostatak svijeta dočekuje Novu godinu, Korčulani smišljaju maske i kostime i dočekuju Pola Nove godine priređujući građanima i turistima najluđi provod ljetne sezone. Međutim, zbog epidemiološke situacije s Covid-19 virusom, organizatori su ove godine otkazali doček, ljetnih maškara ipak neće biti!

I danas se Korčulani rado prisjete prvih dočeka na Banjama kad je bilo puno manje ljudi te je zabava bila rezervirana isključivo za domaće stanovništvo. Kako su godine odmicale, maškarani je doček druge polovice Nove godine spektakl koji privlači ljude diljem Hrvatske, ali i iz Europe, no ove godine ipak neće dočekati svoje 19. izdanje, kako je na društvenim mrežama poručio organizator, Karnevalska klub Bonkulovići.

„Iako nam srce govori da ne učinimo ovako, razum je jači, jer od dobre zabave bitnije nan je zdravlje svih vas! OTKAZUJEMO PO NOVE !!! U nadi da će ovo stanje čim prije pasat i da ćemo se družit u nekin boljim i razumnijim vrimenima, budite nan zdravi! Volu Vas Vaši Bonkulovići.

P.S. Dogodine nan je 20. rođendan pa ćemo se švogat kako Bog zapovida!“ – poručili su Bonkulovići.
Najveća ljetna fešta otkazuje se zbog epidemije koronavirusa. Korčulani su podržali odgovorno ponašanje Karnevalske udruge, godina dana će brzo proći, sve propušteno nadokandit će dogodine. Pogledajte fotogaleriju kako je dočeka izgledao prošle godine.

Dora Lozica  FOTO: Dinko Franotović, Boris Poluta
 
16. travanj 2024 18:29