StoryEditorOCM
KorčulaZA KORČULANE NEMA PANIKE

Ljekarne diljem otoka zasad su dobro opskrbljene

Piše Dora Lozica
17. ožujka 2020. - 12:20
Problem su jedino dezinfekcijska sredstva za ruke i površine, kako doznajemo, većina opskrbe dezinfekcijskim sredstvima upućena je Crvenom križu i Stožerima civilne zaštite, no u nekim se ljekarnama na otoku još uvijek mogu pronaći.
U Veloj Luci ima određena količina dezinfekcijskih sredstava, ima i rukavica, a maskica za lice nema. Iz Vele Luke poručuju kako imaju dovoljno antipiretika, lijekova za snižavanje tjelesne temperature i analgetika, lijekova za otklanjanje boli.
U Blatu možete pronaći lekadola i neofena, maskica i rukavica nemaju, ali imaju medicinskog alkohola za dezinfekciju.
Kakva je situacija u ljekarni u Smokvici za sad ne znamo budući da nitko ne odgovara na pozive.
U ljekarni u Korčuli nema nikakvih sredstava za dezinfekciju, ali maskice su naručene i očekuju se svaki dan. Antipiretika i analgetika imaju svih vrsta, možda ne baš po željama, ali dovoljno za svačije potrebe, poručuju iz ljekarne. Roba dolazi svakodnevno u ogromnim količinama, kako nam otkrivaju iz ljekarne.
Velike su gužve u svim ljekarnama, u trgovačkom centru Tommy red čekanja je od šaltera u ljekarni pa sve do ulaznih vrata u trgovački centar. Iz ljekarne u Korčuli poručuju da su Korčulani strpljivi i da nemaju većih poteškoća.
19. travanj 2024 16:27