StoryEditorOCM
KorčulaALINE APOSTOLSKA

L'ÎLE NOIRE DE MARCO POLO Kanadska novinarka dolazi na Korčulu i predstavlja svoj korčulanski krimić 

Piše Dora Mikelić
19. kolovoza 2018. - 19:37

Kanadska novinarska i književnica Aline Apostolska u ponedjeljak u 19 sati na terasi hotela Korčula De La Ville, predstavit će svoj krimić L'île noire de Marco Polo čija se radnja odvija upravo u Korčuli.

Dolazak Apostolske i predstavljanje knjige organizira međunarodna knjižara Kutak Knjiga iz Korčule, jedina knjižara na dalmatinskim otocima koja svako ljeto organizira nekoliko književnih susreta. Ovog puta u Korčulu dovode novinarku i književnicu svjetskog glasa koja je cijeli jedan roman posvetila srednjovjekovnom gradu u kojeg se zaljubila.

Aline Apostolska je francuska i kanadska novinarka balkanskog podrijetla. Rođena je u Skopju 1961. godine, a u dobi od četiri godine seli se u Pariz gdje ostaje do kraja devedesetih kad se sa svoja dva sina seli u Montreal. Apostolska je novinarska specijalizirana za područja kulture i umjetnosti, pisala je za mnoge čaosopise, dnevna i tjedna izdanja novina u Kanadi i šire, radila je kao urednik u nakladničkoj kući, producentica zabavnih emisija na kanadskoj televiziji te radijska voditeljica Radio-Canade. U 30 godina intezivnog rada objavila je više od 40 knjiga, novela, romana, kratkih priča i zbirki poezije za što je dobila mnoge nagrade.

Uz francuski jezik, Aline tečno govori još pet jezika, između ostalih i hrvatski pa će predstavljanje biti multiligvalno.
 

16. travanj 2024 20:12