StoryEditorOCM
KorčulaTRADICIJA |

KRIV JE! Korčulani spalili krnovala

Piše Niko Perić
25. veljače 2020. - 21:42
U utorak, na zadnji dan pokladnih običaja je u ime Korčulanskog karnevalskog kluba Bonkolovići proglašen krivac za sve što je ovaj grad pogodilo u kraće vrijeme. Na popularnom trgu Plokata postavljen na ugasloj fontani, da bude vidljiv svom nezadovoljnom pučanstvu, stajao je ponosito, veliki maskirani lik,korčulanima prepoznatljiv kao veliki zidar, bojadisar, koji grad i pituraje sve u gradu.

Točno u podne je Vlada od maškara započela suđenje,predstavljajući uzročnika svih nevolja, debuleca, simbioza, dubioza, skloroza, globalno i lokalno. Odaziva se na ime FRAMASUN, iako ima više dokumenata iz raznih država di djeluje.
Poslije dužih optužbi, branitelj je mogao jedino konstatirati da je najlakše čovika optužit i stavit mu krivicu na škinju. Pravdao ga je da nije kriv što je prazan grad, što su prometne zavrzlame u Kalac, što dopušta za vrijeme obrane da auti prolaze preko Plokate. Ne daj Bože da udare u njega. Nije kriv što nije uređen pristup gradskoj plaži Banje, što se Korčulanske pjatance ne stave u autorsko pravo Bonkulovića. Krnoval nije kriv za ložu i deložiranje Turističke zajednice, kao i one velike buže na raskopanoj kuli.

Branjenik je i zaprijetio sudu riječima On bidan ništa nije kriv! Krivi ste sami sebi, i njegova sudbina ide na vašu dušu. Presuda jebila neumoljiva kremiranjem na obali mora.

Nije pomogao ni testament krnovala. Svima a ne samo njima je ostavio kapi za oči radi stare i nove špičarije. Ložu ex TZ je ostavio korčulanskim monsumima za jlub gratača jaja. Svim političarima je ostavio kratki tečaj ispunjavanja imovinske kartice uz škatulu Ginka da slučajno ne zaborave upisati koju nekretninu,pa da ne daj Bože moradu plaćat enormne kazne od par stotina tisuća lipa. Krnoval je tužnom povorkom uz posmrtni marš prenesen do ruba Trga pomirenja gdje je spaljen, a zatim su njegovi zemni ostaci nestali u morskoj dubini. Sve u svemu,iako malobrojni posjetitelji su ostavili zahvalnost i čestitke DA može nestati mjesto, ali ne i običaji. I tako običaj je održan, a Korčula se sprema za korizmene običaje.
 
 
19. travanj 2024 11:49