StoryEditorOCM
KorčulaSVI ZAJEDNO ZA MAGDU I GOGU KNEGO

Korčulani pripremaju apel Dobroslaviću

Piše Dora Lozica
11. listopada 2019. - 20:45
Već su nekoliko puta raznim humanitarnim akcijama Korčulani prikupljali sredstva za pomoć Magdi i Gogi Knego, no ovog su puta odlučili napraviti korak prema trajnom rješenju. Danas je na glavnom gradskom trgu Plokati započela inicijativa Korčulanina Julija Urbana koji je odlučio prikupiti što više potpisa svojih sugrađana te poslati apel za pomoć županu Nikoli Dobroslaviću.
„Prikupljamo potpise za apel, otvoreno pismo županu Dobroslaviću kako bi ga motivirali da pomogne Magdi i Gogi u teškoj situaciji. Želimo izvršiti pritisak na župana da im, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, pomogne, budući da su obećanja od strane dubrovačkog gradonačelnika Frankovića ostala neispunjena. Ovom inicijativom želimo pokazati da Korčula stoji iza Magde i Goge“, objasnio je Julije Urban.

Malo kome nije poznata Magdina i Gogina tužna sudbina. Goga je djevojčica s dijagnozom cerebralne tetrapareze, a prije jedne godine iznenadnom smrću umire njen otac Pero Knego. Magda ostaje u Dubrovniku sama sa kćeri koja je stopostotni invalid s tek nekoliko tisuća kuna primanja, u iznajmljenom stanu na drugom katu bez dizala. Korčulani, kao i mnogi drugi građani diljem Hrvatske, već su se više puta udružili skupljajući pomoć za Gogine terapije i rehabilitaciju, no problem se mora rješiti trajno.
Julije je do sada samo u Korčuli prikupio više od 400 potpisa, a svi oni koji danas nisu stigli do podne na Plokatu, potpisati se mogu i u drugim mjestima. U Zavalatici u trgovini Studenac, na trajektnom pristaništu Dominče u kafiću Kiosk, u Korčuli u fast food-u No stress na autobusnom kolodvoru te u dućanu Yachting story nasuprot gradskog parka , u poslovnici Euroherca u Gradskom kotaru Sv. Antun kao i u Račišću, Knežama i Žrnovu kod nekolicine volontera koji imaju liste.

„Optimističan sam i mislim da nadležni trebaju prestati zavarati oči pred ovakvim slučajevima koji nisu na ponos naše županije. Institucijama bi ovakvi slučajevi trebali biti prioritet, pomoći Magdi i Gogi bi trebao biti slučaj na kojem se prikupljaju glasovi, a ne projekti i megalomanska obećanja. Socijana pitanja i briga za naše sugrađane bi trebali biti prioritet svih nas“, poručuje Julije.

Dora Lozica
 
24. travanj 2024 04:47