StoryEditorOCM
KorčulaPORAŽAVAJUĆE MALA IIZLAZNOST

KORČULA Pogledajte tko je dobio najviše glasova na komunalnim izborima

Piše Dora Lozica
28. listopada 2019. - 09:58
Donosimo prve neslužbene rezultate izbora za članove vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora koji su se održali danas na području Grada Korčule. Građani su birali članove vijeća dva gradska kotara i osam mjesnih odbora, a izlaznost do 15,00 sati je bila slaba, između 18 do 23 posto dok je najveća bila u Čari, preko 43 posto.
Izborno povjerenstvo Grada Korčule službene razultate objavit će oko 23,00 sata, a prvi neslužbeni rezultati donose dobre vijesti za koalicijiske liste HDZ, HSS, HSP AS, HSLS.
U Gradskom kotaru stari grad, kako neslužbeno doznajemo, s razlikom od tridesetak glasova koalicijska lista HDZ, HSS, HSP AS, HSLS pobjeđuje listu SDP-a.
Kako neslužneno doznajemo, u Gradskom kotaru Sv. Antun koalicijska lista HDZ, HSS, HSP AS, HSLS osvaja 117 glasova, a lista SDP-a koja je osvaja 74 glasa.
Izlaznost na biračkom mjestu za Mjesni odbor Medvinjak do 19,00 sati navodno doseže 50 posto, a koalicijska lista HDZ, HSS, HSP AS, HSLS osvaja 41 glas dok lista SDP-a osvaja 26 glasova.
Uvjerljiva je razlika na strani koalicijske liste HDZ, HSS, HSP AS, HSLS u odnosu na listu SDP za Mjesni odbor Žrnovo gdje je zabilježen i veliki broj ponišenih glasačkih listića.
Koalicijska lista HDZ, HSS, HSP AS, HSLS slavit će i u Postrani, na biračkom mjestu za članove Mjesnog odbora Žrnovo-Postrana i to nakon tri uzastopna mandata na strani liste SDP-a.
Nezavisna lista na čelu s hrvatskim plivačkim olimpijcem Todorovićem ostala je kratka za dvadesetak glasova na biračkom mjestu za Mjesni odbor Kneže u korist koalicijske lista HDZ, HSS, HSP AS, HSLS.
Na biračkom mjestu za Mjesni odbor Račišće više glasova od koalicijske liste HDZ, HSS, HSP AS, HSLS osvaja lista SDP-a, a posebno zanimljivo je bilo na biračnom mjestu za članove Mjesnog odbora Čara. Osim vrlo dobre izlaznosti, jedino su u Čari predstavljene tri kandidacijske liste. Koalicijske lista HDZ, HSS, HSP AS, HSLS osvojila je 181 glas, lista SDP-a 107 glasova, a nezavisna lista 74 glasa.
Izbori za članove Mjesnih odbora Pupnat i Sv. Antun-Žrnovo biračima su ponudile samo po jednu listu, i to koalicijske liste HDZ, HSS, HSP AS, HSLS.
 
24. travanj 2024 09:54