StoryEditorOCM
KorčulaDJEČJI VRTIĆ KORČULA |

Kako to izgleda u vrtiću kod kuće

Piše Dora Lozica
25. travnja 2020. - 08:37
Nedugo nakon otvaranja modernog igrališta u sklopu Dječjeg vrtića Korčula, odgojiteljice su morale, zbog mjera prevencije epidemije koronavirusa, zatvoriti svoja vrata za većinu korisnika, osim za roditelje koji nemaju neku drugu mogućnost zbrinjavanja djece.

Gotovo mjesec i pol dana nakon zatvaranja vrtića, ravnateljica DV Korčula Julijana Prižmić otkriva nam kako vrtićke tete ipak nisu u potpunosti izašle iz života djece te nam je predstavila projekt Vrtić kod kuće koji je naišao na odobravanje najmlađih kao i roditelja.

image
Stvaralaštvo malenih Korčulana kod kuće


„Naglo smo nestali iz života djece i imali smo potrebu se ponovno povezati s njima što nam je omogućio projekt Vrtić kod kuće. Kroz komunikaciju s djecom i roditeljima putem web stranice i posebnog e-maila izrađenog za povratne informacije o dječjim aktivnostima, odgojiteljice su pripremile edukativne materijale koje djeca i roditelji s užitkom koriste. Odgojiteljice su pokazale motivaciju i kreativnost, hvala našim tetama Cviti, Renati, Neni, Dubi, Boženi, Danieli, Aniti, Anici, Maji, Ivani, Ingrid, Mari, Dariji, Sanji, Miji, Terezi i Petri te pedagoginji Tanji što je sve uobličila i postavila na web. Zaboravit ćemo sve ružno povezno s koronavirusom, a zapamtit ćemo socijalnu interakciju koju smo ostvarili s djecom, roditeljima i kolegicama“, poručila je ravnateljica Julijana.

Kako ističe ravnateljica, u početku je bilo teško, ali Vrtić kod kuće se uspješno provodi već četvrti tjedan. Prva aktivnost uključivala je slikovnicu o koronavirusu, dio radova možete pogledati u fotogaleriji, a ravnateljica nam je pokazala i veliki broj poruka u kojima su roditelji izrazili oduševljenje i podršku projektu.
19. travanj 2024 19:24