StoryEditorOCM
KorčulaNK ŽRNOVO

Ima 15 godina da se izgradilo, igralište Rusković konačno dobilo i rasvjetu

Piše Dora Lozica
19. kolovoza 2022. - 15:59

Nakon gotovo 15 godina od izgradnje, igralište Rusković dobilo je noćnu rasvjetu. Reflektori su jučer osvijetlili igralište na radost svih omladinskih pogona Nogometnog kluba Žrnovo kao i seniorske momčadi. Treninzi će se od sad moći održavati i u noćnim satima što će biti posebno važno u zimskim mjesecima kad se rano smrkne, nekoliko reflektora nekome se čini malo, no jednom nogometnom klubu na otoku uvelike će olakšati posao, poručuju iz NK Žrnovo.

Kako doznajemo od gradonačelnice Korčule Nike Silić Maroević, za nabavu rasvjete Grad Korčula je proveo jednostavan postupak javne nabave nakon čega je sklopljen Ugovor s tvrtkom Elos d.o.o. u vrijednosti nešto manjoj od 136 tisuća kuna, sredstva je osigurao Grad. Izvršenje Ugovora, nadzor i primopredaju u ime Grada Korčule izvršili su Športski objekti Korčula, a montažu KTD Hober.

image

Igralište Rusković

Emil Brčić/Emil Brčić

"Ovaj je projekt riješio dio problema na Ruskoviću, slijedi nam izgradnja tribina za što je nužno prvo riješiti imovinsko-pravne odnose", najavila je gradonačelnica Silić Maroević.

Igralište Rusković izgrađeno je 2008. godine kad se gradila i zaobilaznica Žrnova, a iste je godine službeno registriran i Nogometi klub Žrnovo koji je kao udruga osnovan 2003. godine. Iza NK Žrnovo ove je godine najuspješnija sezona u 1. Županijskog nogometnoj ligi DNŽ.

image

Igralište Rusković

Emil Brčić/Emil Brčić

"Najuspješnija je ovo sezona Žrnovaca odkad se natječemo u Prvoj ligi, završili smo na devetom mjestu s 25 osvojenih bodova. Odličan rezultat za klub s vrlo skromnim budžetom! Unatoč rano osiguranom ostanku u ligi, što nije bio slučaj posljednih godina, ostaje žal za nekoliko izgubljenih bodova i koje mjesto više na tablici za ljepši dojam i potvrdu kvalitete momčadi. Također moramo napomenuti i dvije gostujuće pobjede, prvi put nakon nekoliko godina te jedan neriješeni ishod, za vrlo dobrih 7 bodova u gostima. Odličan je omjer i s lokalnim rivalima s Korčule i Pelješca, 4 pobjede, 1 neodlučeni i 1 poraz. Hvala svima koji ste podržali naš klub!", napisali su nedavno članovi NK Žrnovo na svojoj službenoj Facebook stranici.

Osim seniorske momčadi, treneri NK Žrnovo uspješno vode i omladinski pogon i to čak u tri kategorije, U-10, U-12 i U-14. Nadamo se da će ih rasvjeta, a uskoro i tribine, dodatno motivirati za još bolju sezonu. Sretno!

20. travanj 2024 10:34