StoryEditor
KorčulaPOMOĆ U TEŠKIM VREMENIMA:

HUMANOST NA DJELU Crveni križ i LAG 5 podijelili pakete hrane, higijenskih i kućanskih potrepština

Piše napisala i snimila: Dora Lozica
8. prosinca 2020. - 15:17
Dobrodošla pomoć paketa Crvenog križa i LAG 5Dora Lozica
Prošlog petka Lokalna akcijska grupa LAG 5 organizirala je četvrtu podjela paketa kućanskih potrepština i higijenskih proizvoda u sklopu projekta „Želim pomagati“. Podijeljeno je 123 paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, koji su dostavljeni kućanstvima korisnicima projekta na području općina Orebić, Smokvica, Blato i Vela Luka te grada Korčule.
"Želim pomagati" financira se iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga LAG 5 u partnerstvu s HZZ-om Područni ured u Dubrovniku, Centrom za socijalnu skrb u Korčuli te s općinama Orebić, Smokvica, Blato, Vela Luka i gradom Korčulom. Provedba projekta traje 36 mjeseci, zaključno do siječnja 2022. godine. Na projektu su trenutno zaposlene 34 radnice, pripadnice ciljane skupine, koje osiguravaju potporu i podršku za 152 starije osobe u nepovoljnom položaju.

image
Dobrodošla pomoć paketa Crvenog križa i LAG 5
Dora Lozica


Pakete pomoći dijelilo je i Gradsko društvo Crvenog križa Korčule i to su od ožujka do prosinca ove godine organizirali čak sedam podjela paketa hrane i higijenskih potrepština zahvaljujući donacijama Studenca, Udruženju obrtnika Korčula - Lastova i Hrvatskom Crvenom križu. Ukupno je podijeljeno 630 paketa na području otoka Korčule i Općine Orebić. U travnju iste godine, tvrtka Mondelez Int. Crvenom križu donira čokoladne pakete koje su podijelili djeci na istom području. U studenom ove godine organizirali su i akciju "Solidarnost na djelu" u osnovnim i srednjim školama i vrtićima s otoka i općine Orebić. U akciji je prikupljeno oko 2.300 kg hrane i higijenskih potrepština, od čega je jedan dio podijeljen kroz studeni, a još će se napraviti dvije podjele u prosincu i siječnju, kako doznajemo iz Crvenog križa Korčule.

image
Dobrodošla pomoć paketa Crvenog križa i LAG 5
Dora Lozica


Općine Orebić, Smokvica i Vela Luka svojim su mještanima donirale zaštitne maske koje je GDCK Korčula podijelilo u Orebiću, Kućištu, Vignju, Smokvici, Brni i Vela Luci. Zahvaljujući donaciji tvrtke Matijević export i import donirali su zaštitne maske osnovnoj školi Orebić, Dječjem vrtiću Orebić i Osnovnoj školi Kuna.
„Ovim putem Gradsko društvo Crvenog križa Korčula zahvaljuje se svim donatorima, općinama i volonterima, bez kojih ovaj veliki broj podjela ne bi bio moguć!“, poručili su.

Dora Lozica
 

Izdvojeno

28. veljača 2021 01:54