StoryEditorOCM
KorčulaDJEČJI SPEKTAKL U CENTRU KORČULE PONOVNO ODUŠEVIO

FOTOGALERIJA Održano četvrto izdanje manifestacije "Color, run, swim & fun"

Piše Dora Lozica
Foto: Neno Kosović
16. srpnja 2019. - 12:51
Već tradicionalna sportska, zabavna, humanitarna, kulturna i edukativna manifestacija "Color, run, swim & fun“ za djecu i roditelje doživjela je svoje četvrto izdanje u sklopu kojeg se trčalo, plivalo, crtalo, bojalo, plesalo, pjevalo, dobro družilo i puno zabavljalo.

I ove je godine Sanda Šeparović, vlasnica portala djeca.hr i idejni tvorac „Color, run, swim&fun“ događaja u centar Korčule donijela ono čega na otoku kronično nedostaje – zabavnu dječju manifestaciju. Sandina je veza s Korčulom, u kojoj je provela veći dio života, do danas ostala iznimno jaka što je rezultiralo najboljim poklonom za male Korčulane, ali i sve one koji u srpnju posjete srednjovjekovni grad.

Program je svake godine sve bolji pa ni ovogodišnje izdanje nije bilo iznimka. Mali su sudionici u petak, 12. srpnja, na Trgu Sv. Justine, crtati s Dijanom Nazor. Tijekom radionice „Razglednica Korčule okom djeteta“ djeca su samostalno ili u paru izrađivala razglednice Korčule koristeći različite tehnike te crtajući karakteristične dijelove grada i ono po čemu je Korčula za njih prepoznatljiva. Radionicu je vodila Dijana Nazor, akademska slikarica iz Splita koja je za svoje je radove osvojila i brojne nagrade, a najbolji dječji radovi sljedeće će se godine koristiti za izradu torbi, majica i suvenira. Djeci se na radionici pridružio i popularni novinar Domagoj Jakopović Ribafish koji je svojim „RokOtok“ projektom ujedinio Dalmatinske otoke u podizanju svijesti o važnosti bavljenja sportom od najmlađe dobi. Ribafish se rado fotografirao i družio djecom podržavši na taj način Sandin projekt i inicijativu.

U Subota 13. srpnja održano je za sportsko natjecanje aquatlon na Trgu pomirenja (Spomeniku) koje i ove godine uključivalo 100 metara plivanja i 750 metara trčanja na označenim stazama. Održala se je i popularna humanitarna utrka „Roditelji djeci“, a prikupljena sredstva ove će se godine donirati za liječenje malog Korčulanina Petra kojem je nedavno dijagnosticirana teška aplastična anemija pa čeka transplantaciju koštane srži. Kao i prijašnjih godina, utrke su moderirali članovi Triatlon kluba Split, TK Swibir i KPK-a na čelu s Ivanom Pavićem, Marijem Todorovićem i Mateom Vojinović, a na utrkama je sudjelovalo gotovo 150 velikih i malih natjecatelja.

„Četvrto izdanje „Color, run, swim & fun“ i ove je godino okupilo mnogo djece i roditela koji su zaista uživali i svim srcem odradili utrku. Posebno su me razveselila djeca koja su sudjelovala, a nisu članovi KPK kao i humanitarna utrka koja je ponovno okupila veliki broj ljudi. Korčulani su uvijek tu kad trebaju nekoma pomoći“, ističe Mario Todorović, nekadašnji hrvatski plivački reprezentativac, olimpijac i glavni plivački trener Korčulanskog plivačkog kluba.

Jednako je bila oduševljena i Matea Vojinović, najpoznatija korčulanska triatlonka i dugogodišnja članica Triatlon kluba Swibir iz Zagreba koja se ove godine našla u ulozi koordinatorice utrke: „Proveli smo zajedno jedno prekrasno popodne uz divne ljudi. Čulo se puno smijeha, a osjetilo ljubavi, ovo je projekt kojeg nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Projekt u kojem su bitna djeca, koji ih uvodi u svijet triatlona i to u Korčuli, s najljepšom mogućom stazom. Korčula je grad ljudi koji uživaju pomoći drugima i jedva čekam ljeto 2020. da se svi skupa ponovno okupimo“.

Nakon utrke i dodjele vrijednih nagrada uslijedio zabavni dio programa uz nastup kulturno-umjetničkih društava diljem otoka Korčule. Ove su godine nastupili najmlađi članovi KU Ivo Lozica iz Lumbarde s izvedbom „starih bala“ uz pratnju mandolinskog tria. Nastupili su i vrtićani Dječjeg vrtića Korčula, Udruga korčulanskih mažoretkinja te dramska skupina OŠ Ante Curać-Pinjac iz Žrnova uz sokove i veselu atmosferu.

Važnost projekta već četvrtu godinu za redom prepoznali su brojni pokrovitelji, sponzori i partneri, u prvom redu HTP Korčula, najveća hotelska grupacija na otoku Korčuli koja upravlja s dva glasovita branda Korčula Hotels i Port 9 Resort. Tu su još Cedevita, Nikel, Turbo, Grad Korčula, Turistička zajednica Grada Korčule, Županijska lučka uprava Korčula, Centar za kulturu Korčula,Triatlon klub Split, Korčulanski plivački klub, Radio Korčula, Restoran Filippi, Restoran Lešić Dimitri, restoran Tramonto, restoran Pensatore, wine bar Bokar, caffe bar Žak, agencija Kaleta i slastičarna Cukarin. Sponzori su osigurali raznolike nagrade i bogati nagradni fond za sve sudionike natjecanja i pobjednike tombole koja se izvlačila u subotu.

Color, run, swim and fun ponovno u jednom projektu ujedinjuje gotovo cijeli otok, institucije, ugostiteljske objekte i udruge, spaja sport, zabavu, humanitarni i kreativni rad dokazujući kako Korčula može biti izvrstan domaćin svih vrsta manifestacija. No, ona događanja koja navuku osmjeh na dječje lice od posebne su vrijednosti. Projekt će se nastaviti 24. i 25. kolovoza u Splitu u sklopu 20. Marjanskog đira, a Korčulane dogodine očekuje peto izdanje ove dječje manifestacije.

- Sretna sam što je projekt doživio svoje četvrto izdanje uz veliku pomoć Grada Korčule, TZG Korčule, Lučke uprave, HTP Korčule i brojnih korčulanskih ugostitelja i obrtnika. Zajedno razvijamo jedan pravi, mali dječji festival i trudimo da se da svake godine bude što raznolikiji i veseliji, kako za djecu, tako i za roditelje, poručuje Sanda.
Pobjednici ovogodišnje utrke
Djevojčice:

​Kategorija 2011./2013. – 1. Andrea Sessa, 2. India Šeparović, 3. Tara Vojinović
Kategorija 2007./2010. – 1. Hana Muminagić, 2. Ana Franić, 3. Laura Milina
Kategorija 2003./2006. – 1. Karmen Farbis, 2. Paula Blitvić, 3. Ana Farac
 
Dječaci:
 
Kategorija 2011./-2012. – 1. Igor Favro, 2. Marin Kolundžić, 3. Filip Drušković
Kategorija 2007./2010. – 1. Andrej Šain, 2. Alen Grbin, 3. Luka Tomas
Kategorija 2003./2006. – 1. Petar Belić, 2. Gabrijel Ikanović, 3. Nikola Botica
 
Humanitarna utrka“ Roditelji djeci“ :
 
Kategorija bez roditelja – 1. Nika Radej, 2. Karmen Farbis, 3. Matea Vojinović
Kategorija s roditeljima – 1. Koraljka Stražičić i Matea, 2. Jere Šegedin i Franko, 3. Mario Drušković i Filip
 

 

25. travanj 2024 16:00