StoryEditorOCM
KorčulaU ovom studiju nastaju preslatke fotografije

Edon i Maja Krasniqi Korčulanima će definitivno uljepšati nadolazeće blagdane: ‘Stvaramo pravi filmski božićni ugođaj na otoku!‘

Piše Dora Lozica
1. prosinca 2021. - 20:32
Studio su isprobali zajedno sa svojom kćeri Nikom koja ima godinu i pol dana. Maja priznaje da ju je preobukla nekoliko puta, ali Nika Krasniqi, koja se inače obožava slikavati budući da dolazi iz oblitelji fotografa, nije bila oduševljena, kažu uz smijeh njeni roditelji.Edon Krasniqi, Foto studio Korčula

Obiteljska čarolija stvaranja divnih trenutaka ispred profesionalnog objektiva uz blagdansku pozornicu i božićne rekvizite te velika radost za najmlađe bila je rezervirana samo za one dubljeg džepa budući da fotografiranje nije jeftino, a trebalo je platiti i put. Ipak, ove godine Korčulani će zahvaljujući Edonu i Maji sve to dobiti u središtu grada, za dva do čak tri puta jeftinije, a jednako kvalitetno i čarobno. Podsjeća nas na božićnu reklamu za Coca-Colu, komentiraju Korčulani u božićnom stilu uređeni studio pokraj Foto studija Korčula u središtu Korčule. Veliki je to kompliment, nasmijani nam priznaju supružnici Edon i Maja Krasniqi koji su otočanima ove godine upotpunili božićne radosti ionako narušene pandemijom kojoj se ne vidi kraja.

Edon i Maja upoznali su se u Zagrebu, Edon je s otoka otišao na studije, nakon što je diplomirao na KIF-u, odlučili su osnovati obitelj i preseliti se u manji grad, rodnu Korčulu. Iako radi kao trener plivača u Korčulanskom plivačkom klubu, Edon priznaje da mu je fotografiranje velika ljubav, dodat ćemo i talent, koju je naslijedio od roditelja. Foto studio Korčula jedan je od najdugovječnijih fotografskih studija na otoku, uspješno radi već 30 godina, a odnedavno obiteljski posao preuzimaju Edon i Maja.

image
Jedna od zadovoljnih klijentica Iva s nećakinjom Klarom
Edon Krasniqi

Božićne radosti

Maja, inače učiteljica razredne nastave i njemačkog jezika, kaže kako prije nego je upoznala supruga nije puno znala o fotografiji, nije se voljela čak ni slikavati, priznaje uz smijeh, no Edonov rad smatra posebnim što ju je privuklo i zainteresiralo. Edon kaže da mu je ona inspiracija, uključuje se u njegov rad sugestijama, uvijek je puna ideja i prijedloga koje on rado uvažava. Tako je i nastala Mini božićna priča, u želji da se ponuda foto studija oplemeni, ali i da se njihovi sugrađani razvesele.

- Ideja nam je sinula još prošle godine, ali nažalost prekasno. Željeli smo na neki način privući ljude, zainteresirati ih za fotografiju, ove godine smo počeli na vrijeme, ali prva nam je godina. Očekujemo dobre reakcije, a još boljima se nadamo dogodine“, ispričala nam je Maja.

Iako studio na prvi pogled izgleda lijepo, božićno i svečano, na fotkama izgleda zaista magično, a za to je zaslužan majstor fotografije.

- Koristimo pozadinske studijske bliceve, oni daju posebno svjetlo prostoriji kako bi fotografija što ljepše ispala. Tu su kvalitetni fotoaparati, a zahvaljujući pozadini studija i drvenom parketu na podu, fotografije imaju zagasitu crvenu, božićnu boju, ali i atmosferu“, ističe zadovoljno Edon.

Korčulanska Mini božićna priča već je hit koja se poput virusa širi otokom, rezervacije pljušte, svi žele svoju obitljsku, božićnu, Coca-Cola fotku. Prvi klijent bila je mala beba Katarina od tri mjeseca za koju Edon i Maja imaju samo riječi hvale.

image
Fotografije malog božićnog studija u Korčuli
Edon Krasniqi

Kao s reklame

- Katarina je bila s roditeljima, zaista je jako dobra beba. Inače kad su ljudi ispred kamere nisu prirodni, mi se trudimo što više opustiti ih, dajemo im sugestije, želimo da postanu svoji, da se ponašaju kao doma na kauču, da se ljube, grle, pokažu emocije. Kad vide prve fotografije budu oduševljeni, ali i malo opušteniji, tek su onda fotke najbolje“, otkriva Edon.

Ono što posebno veseli Korčulane je cijena paketa fotografija koja je jako povoljna, možemo slobodno reći za svačiji džep! Edon kaže da nije htio pretjerano opteretiti domaće ljude, želio je da svima bude dostupno, a osim božićne priče, otočani će moći uživati i u nekim budućim projektima obitelji Krasniqi.

- Ideja nam ne nedostaje, imat ćemo i uskršnje izdanje, a možda i ljetnu varijantu za domaće, ali i za strance. Dogodine se nadamo nadograditi našu božićnu priču, možda u većem prostoru i s bogatijom kulisom“, najavila je Maja kojoj se, priznaje, nije bilo lako naučiti na život u Korčuli, pogotovo na otočne zime, no pomalo se privikava.

Biti fotograf u Korčuli je nezboravno lijepo i nevjerojatno lako, tvrdi Edon, otočna je scenografija vječna inspiracija i uvijek kad ga pitaju gdje su fotke najbolje, odgovor je u Korčuli. Na ovaj je način dao i jedan lijepi poklon svojim sugrađanima, a očekivanja su preko noći od nikakvih postala velika.

- Ispočetka nisam očekivao ništa, a sad kad sam vidio reakciju na društvenim mrežama, očekujem puno iako me Maja spušta na zemlju“, priznaje nam smijući se. Neka bude neka zlatna sredina, poželjela je Maja, i neka se Korčulani dobro zabave sa svojim obiteljima.

25. travanj 2024 11:25