StoryEditor
KorčulaUPOZNAVANJE GRAĐANA I TURISTA S RADOM POLICIJE

DONACIJA NJEMAČKOG MUP-a Preventivna akcija PU Dubrovačko-neretvanske danas na Korčuli

Piše Dora Lozica
1. kolovoza 2019. - 15:43
U sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“, policijski službenici za prevenciju PU dubrovačko-neretvanske zajedno s policijskim službenicima iz Kine, Koreje i Italije posjetit će naselja i gradove diljem Dubrovačko-neretvanske županije kombi vozilom kojeg je doniralo njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova, a današnji je dan rezerviran za otok Korčulu. Vozilo se koristi kao mobilni centar za prevenciju i to isključivo za provedbu preventivnih aktivnosti, opremljen je posebnom opremom za projekciju audio i video sadržaja, ali i korisnim lecima i brošurama.

„Građane i turiste upoznajemo s preventivnim radom policije, izlažemo letke i brošure koje sadrže korisne savjete vezano za samozaštitno ponašanje kao npr. savjeti za zaštitu osobnih stvari, za kupače, ronioce i korisnike plovila, savjeti kako zaštiti motocikle i mopede od krađe, kako se zaštiti od razbojstva, kako sigurno putovati hrvatskim autocestama ili kako pravilno koristiti dječju autosjedalicu i slično“, poručuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Većina letaka sadrži savjete na nekoliko stranih jezika, a nakon Plokate u središtu Korčule, mobilni centar za prevenciju će produžiti za Blato i Velu Luku. Jučer su preventivnu akciju predstavili u Dubrovniku i Cavtatu, a nakon Korčule kreću za dolinu Neretve.

Izdvojeno