StoryEditorOCM
KorčulaSPORTSKI MARKOPOLIST 2020

DODJELA NAGRADA Odabrani sportski laureati otoka Korčule i poluotoka Pelješca

Piše Dora Lozica Foto: Andrea Tedeschi
20. veljače 2021. - 10:07

U skromnom izdanju, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, u srijedu je u kino sali Centra za kulturu u Korčuli održana dodjela nagrade Sportski Markopolist za najbolje sportaše otoka Korčule i poluotoka Pelješca koji su u prošloj godini svojim uspjesima i rezultatima najviše doprinijeli promidžbi sporta Korčule i portala Marko Polo Sport.

Inače prepuna kino sala, ove je godine ugostila tek nominirane sportaše, trenere i predstavnike nominiranih ekipa i momčadi, a dodjela je protekla u svečanom, ali skromnom tonu. Nagrada Sportski Markopolist dodijelit će se četvrtu godinu za redom, a idejni tvorac nagrade je Nenad Kosović, dugogodišnji sportski novinar iz Korčule koji je prije deset godina osnovao prvi i jedini sportski portal Marko Polo Sport za područje otoka Korčule, Mljeta i Lastova te poluotoka Pelješca.

S godinama, Sportski Markopolist prometnuo se u renomiranu sportsku nagradu godine koja se nestrpljivo iščekuje. Prošla je godina bila po mnogočemu izazovna i jedinstvena, no redakcija portala Marko Polo Sport popratila je sva održana sportska događanja te odrabrala najbolje sportašice i sportaše u 2020 godini. Glavni i osnovni cilj nagrade nije samo pohvala najboljima, objasnili su iz redakcije portala, već i popularizacija sporta i sportskih aktivnosti na specifičnom području. Nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija i to redom, najbolji sportaš, najbolja sportašica, sportska nada, najbolji trener, odnosno trenerica, najbolji sportski suradnik, najbolja ženska ekipa i najbolja momčad. Svake godine, redakcija uruči i nekoliko posebnih nagrada za one koji su svojim rezultatima doprinjeli sportskoj kulturi i promidžbi otoka i poluotoka.

Najboljom sportašicom drugu godinu za redom proglašena je plivačica KPK Ana Franić za srebrnu i brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske u 25 metarskim i 50 metarskim bazenima te za 20 isplivanih normi za državna prvenstva. Najboljim sportašem, nakon prošlogodišnje nominacije, proglašen je Dario Dujmović iz Boćarskog kluba Gornja Vrućica za srebrnu medalju na juniorskom Prvenstvu Hrvatske i rezultate u Juniorskoj ligi Hrvatske u kojoj je, zajedno s ostalima u reprezentaciji DNŽ, osvojio prvo mjesto bez poraza.

Više nego zasluženo, nagradu Sportske nade osvojili su Mini rukometaši Rukometnog kluba Korčula za osvojenih svih sedam turnira na kojima su sudjelovali prošle godine, odnosno za 47 utakmica bez ijednog poraza! Najboljim trenerom ponovno je proglašen Mario Todorović, plivački trener KPK za ostvarene rezultate plivačke ekipe KPK-a, dok je priznanje za najboljeg novinara suradnika ove godine pripalo Nedjeljku Ćendu iz Orebića za foto priloge sa sportskih događanja na poluotoku Pelješcu.

Najboljom ženkom ekipom proglašena je Plivačka ekipa Osnovne škole Petar Kanavelića iz Korčule za osvojenu zlatnu medalju i naslov državnih školskih prvakinja u plivanju, nakon dvije brončane i četiri srebrne medalje u nizu. Najboljom momčadi proglašena je Juniorska vaterpolska momčad KPK za osvojeno šesto mjesto na Juniorskom prvenstvu Hrvatske u vaterpolu i nastup u seniorskoj momčadi KPK u Prvoj hrvatskoj vaterpolo ligi.

Posebne nagrade uručene su sportašima koji su svojim unikatnim pristupom sportu i rezultatima doprinijeli sportskoj kulturi i promidžbi Korčule i Pelješca u 2020. godini, redom, Marta Bakarić, KPK Korčula, STK Lučica Vela Luka, Vaterpolo nade KPK Korčula, TKD Forteca Korčula, Lovor Lozica, KPK Korčula, Tino Dragojević, VK Ošjak Vela Luka, Nenad Šeparović, OŠ Blato, Blato. Zahvalnice su dobili Veljko Oreb, Luko Hendić i Ante Žanetić.

Osim čestitki dobitnicima i nominiranima, organiziratori su svima poželjeli dobre sportske rezultate u ovoj godini te veseliju, brojniju i opušteniju dodjelu dogodine.

24. travanj 2024 06:42