StoryEditorOCM
KorčulaUSKORO ZAPOČINJE ČETVRTO IZDANJE COLOR, RUN, SWIM&FUN !

Dječiji spektakl u Korčuli spojit će sport, zabavu, humanitarni i kreativni rad

Piše PSD.
8. srpnja 2019. - 17:09
Već tradicionalna sportska, zabavna, humanitarna, kulturna i edukativna manifestacija „Color, run, swim&fun“ za djecu i roditelje ove će godine doživjeti svoje četvrto izdanje 12. i 13. srpnja koje će ponuditi zanimljive radionice, neizvjesno natjecanje i puno dobre zabave.

Prošlogodišnje izdanje popularne dječje manifestacije okupilo je više od dvije tisuće ljudi iz Korčule, Hrvatske i cijele Europe pa mali i veliki Korčulani s nestrpljenjem očekuju što im je ove godine pripremila Sanda Šeparović, vlasnica portala djeca.hr i idejni tvorac „Color, run, swim&fun“ događaja. Portal djeca.hr je najčitaniji i napoznatiji dječji portal u Hrvatskoj, a Sandina je veza s Korčulom u kojoj je provela veći dio života, do danas ostala iznimno jaka što je rezultiralo najboljim poklonom za male Korčulane, ali i sve one koji u srpnju posjete srednjovjekovni grad.
Program je svake godine sve bolji pa ni ovogodišnje izdanje nije iznimka. Mali su sudionici prošle godine kuhali s Matom Jankovićem i Smiljanom Matijacom, a ove će godine, u petak 12. srpnja na Trgu Sv. Justine, crtati s Dijanom Nazor. Naziv radionice je „Razglednica Korčule okom djeteta“ tijekom koje će djeca samostalno ili u paru izraditi svoju razglednicu Korčule crtajući karakteristične djelove grada i ono po čemu je Korčula za njih prepoznatljiva i posebna uz poruku koju će sami osmisliti. Voditeljica radionice Dijana Nazor je akademska slikarica iz Splita, za svoje je radove osvojila i brojne nagrade, a sljedeći će se petak posvetiti najmlađim kretivcima čije će razglednice izložiti kao instalacije na špagi s kvačicama. Dječji će se radovi sljedeće godine koristiti za izradu torbi, majica i suvenira.

Subota 13. srpnja predviđena je za sportsko natjecanje aquatlon na Trgu pomirenja (Spomeniku) koje i ove godine uključuje 100 metara plivanja i 750 metara trčanja na označenim stazama. Održat će se i popularna humanitarna utrka „Roditelji djeci“, a prikupljena sredstva ove će se godine donirati za liječenje malog Korčulanina Petra kojem je nedavno dijagnosticirana teška aplastična anemija pa čeka transplataciju koštane srži. Kao i prijašnjih godina, utrke će moderirati članovi Triatlon kluba Split i KPK-a na čelu s Ivanom Pavićem i Marijem Todorovićem, a prijaviti na utrku se možete na KPK kod trenera Todorovića ili na Trgu Sv. Justine od 18:00 sati za vrijeme radionice kao i na dan utrka.

Nakon utrke i dodjele vrijednih nagrada slijedi zabavni dio programa uz nastup kulturno-umjetničkih društava diljem otoka Korčule. Ove će godine nastupiti najmlađi članovi KU Ivo Lozica iz Lumbarde koji će izvesti „stare bale“ uz pratnju mandolinskog tria. Nastupit će i vrtićani Dječjeg vrtića Korčula, Udruga korčulanskih mažoretkinja te dramska skupina OŠ Ante Curać-Pinjac iz Žrnova nakon čega slijedi zabava uz bend, sokove i veselu atmosferu.

Važnost projekta prepoznali su brojni pokrovitelji, sponzori i partneri, u prvom redu HTP Korčula, najveća hotelska grupacija na otoku Korčuli koja upravlja s dva glasovita branda Korčula Hotels i Port 9 Resort. Tu su još Cedevita, Nikel, Turbo, Grad Korčula, Turistička zajednica Grada Korčule, Županijska lučka uprava Korčula, Centar za kulturu Korčula,Triatlon klub Split, Korčulanski plivački klub, Radio Korčula, Restoran Filippi, Restoran Lešić Dimitri, restoran Tramonto i slastičarna Cukarin. Sponzori osiguravaju raznolike nagrade i bogati nagradni fond za sve sudionike natjecanja i pobjednike tombole koja će se izvlačiti u subotu.

Color, run, swim and fun i ove će godine u jednom projektu ujediniti gotovo cijeli otok, institucije, ugostiteljske objekte i udruge, spojit će sport, zabavu, humanitarni i kreativni rad dokazujući kako Korčula može biti izvrstan domaćin svih vrsta manifestacija. No, ona događanja koja navuku osmjeh na dječje lice od posebne su vrijednosti. Projekt će se nastaviti 24. i 25. kolovoza u Splitu u sklopu 20. Marjanskog đira, a Korčulane dogodine očekuje peto izdanje ove dječje manifestacije.
„Sretna sam što će projekt doživjeti svoje četvrto izdanje uz veliku pomoć Grada Korčule, TZG Korčule, HTP Korčule, Lučke uprave i brojnih korčulanskih ugostitelja i obrtnika. Zajedno razvijamo jedan pravi, mali dječji festival i trudimo da se da svake godine bude što raznolikiji i veseliji, kako za djecu, tako i za roditelje“ – poručuje Sanda.

Dora Lozica FOTO: Color, run, swim&fun
17. travanj 2024 01:13