StoryEditorOCM
KorčulaSVEČANOST |

ČUVAO VAS SVETI ROKO! - Svečana sjednica Općinskog vijeća Lumbarde povodom Dana općine i blagdana zaštitnika Sv. Roka

Piše Dora Lozica
14. kolovoza 2020. - 19:54
Sinoć je, u dvorani Levant u Lumbardi, održana svečana sjednica Općinskog vijeća Lumbarde povodom Dana općine i blagdana zaštitnika Sv. Roka.

Sjednici je, zbog epidemioloških mjera, prisustvovala malobrojna publika i nekolicina gostiju i uzvanika i to pod maskama, između ostalih, saborski zastupnik Branko Bačić i zamjenik župana DNŽ Joško Cebalo koji su prigodnim obraćanjem čestitali načelniku Lumbarde Igoru Kršiniću na dosadašnjim uspjesima i Lumbarjanima blagdan Sv. Roka.

Načelnik Kršinić uručio je godišnje nagrade Općine Lumbarda. Osobna godišnja nagrada uručena je OPG-u Anica Bažika za izniman doprinos u promociji turizma i gospodarstva. Kolektivna godišnja nagrada uručena je postrojbi Civilne zaštite Opcine Lumbarda za izniman doprinos na području zaštite i spašavanja pučanstva. Nagradu je preuzeo predsjednik Civilne zaštite Lumbarde i zamjenik načelnika Anto Bezek Car.

Sjednicu je prigodnim programom uveličala klapa Korda, ali i povelja prijateljstva koja su potpisali načelnici Općine Bogdanovci i Općine Lumbarda. Općinska vijeća Bogdanovci i Lumbarda odlučili su dvogodišnje prijateljstvo i formalno definirati, a povelju su potpisali načelnik Kršinić i načelnik Bogdanovaca Marko Barun. Gosti iz Bogdanovca ostat ce u Lumbardi jos koji dan, a večeras ce njihov KUD Seljačka sloga Bogdanovci održati zajednički nastup s lumbarajskom KU Ivan Lozica.
 
„Želim svim mještanima i mještankama čestitati Dan općine i blagdan zaštitnika Sv. Roka, nadamo se njegovoj pomoći u realizaciji nadolazećih projekata i planova. Citirat ću našu glasovitu Lumabrajasku Psefizmu koja zaočinje riječima – neka je sa srećom!“, poručio je svojim sumještanima načelnik Lumbarde Igor Kršinić.
25. travanj 2024 19:30