StoryEditorOCM
KorčulaDAN OPĆINE VELA LUKA

Bogatim programom Velolučani će proslaviti Dan općine!!

Piše DV
14. ožujka 2019. - 21:00
Velolučani, na čelu s načelnicom Katarinom Gugić, ove su godine pripremili bogat i šarolik program proslave Dana Općine i obilježvanja njihovog zaštitinika Sv. Josipa.
 
Program je započeo još 9. ožujka Otvorenim prvenstvom Vela Luke u stolnom tenisu budući da mjesni klub STK Lučica postiže zavidne rezultate u ovom zanimljivom, ali rijetkom sportu na otoku. Obilježavanje se nastavilo raznim kulturnim, humanitarnim, zabavnim, edukativnim i sportskim aktivnostima, a ovog su vikenda predviđene središnje proslave.
 
U subotu 16. ožujka u Velikoj sportskoj dvorani na Moćnom lazu održat će se koncert klape Contra. Kocert počinje u 20:30 sati, a program će voditi poznata radijska voditeljica Edita Lučić Jelić. Nedjelja je rezervirana za Večer plesa i pjesme, zanimljivi kulturno umjetnički događaj na kojem će uz domaćine Narodnu glazbu Vele Luke, Veloluške mažoretkinje, malu mafrinu dječjeg vrtića Radost, recitatore Osnovne škole i klapu Proizd, nastupiti i gosti iz Lumbarde, Kulturna udruga Ivo Lozica.
 
U ponedjeljak u 18:00 sati u Velikoj galeriji Centra za kulturu održat će se Svečana sjednica Općinskog vijeća Vele Luka na kojoj će se dodjeliti općinska priznanja, plakete najuspješnijim veloluškim sportašima u 2018. godini uz prigodni kulturno umjetnički program.  Kako doznajemo od načelnice Gugić, priznanje za životno djelo uručit će se Vinku Prizmiću za humanitarni rad i doprinos razvoju društvenog i gospodarskog života mjesta, priznanje za izvanredna postignuća u 2018. dodijelit će se popularnoj pjevačici Domenici Žuvela za ostvarene zapažene rezultate u javnom djelovanju na glazbenoj sceni te Udruzi Lanterna za pokretanje i izdavanje drugog broja kulturnog časopisa dok će priznanje za dugogdišnje javno djelovanje pripasti Domu za starije osobe Vela Luka koji ove godine slavi 30 godina postojanja.
 
U utorak, na spomendan Sv. Josipa u istoimenoj župnoj crkvi održat će se svečana Misa i blagdanska procesija te svečani, glavni godišnji nastup Folklornog društva Kumpanija.  Načelnica Gugić najavljuje i MrkLaStrka – prvu noćnu trail utrku u Veloj Luci. Točno u 20:00 sati startat će se od centra mjesta do cilja, glavice Sv. Ivana u Gradini. Istog dana održat će se i tradicionalna manifestacija „Proljeće s Vučetićem“.
 
 
 
 
 
 
23. travanj 2024 08:13