StoryEditorOCM
Korčula21 EKIPA NA OMILJENOM LJETNOM TURNIRU

„Am Fare“ pobjednici drugog Spomenik kupa

Piše Dora Lozica
8. rujna 2019. - 16:15
Spomenik kup omiljeni je ljetni malonogometni turnir, a ove je godine doživio vrlo dobro posjećeno drugo izdanje u organizaciji Udruge navijača Hajduka „Torcida Korkyra“.

Među brojnim malonogometnim turnirima, ovaj je poseban po mnogočemu, osim što se igra u središtu Korčule na Trgu pomirenja, tzv. Spomeniku, igra se i „tri na tri“, na „male branke“ te „od rebatine“ što pridonosi dinamičnosti igre. Prošle godine Spomenik kup okupio je 16 ekipa, a ove godine čak 21. Nakon utakmica u skupinama u petak te polufinalnih i finalnih utakmica sinoć, u finalu snage su ogledale ekipe „Točkica“ i „Against modern Fare“. Za „Točkicu“ nastupila su tri poznata brata iz svijeta sporta Dinko, Toni i Tomislav Šegedin zajedno s Vlahom Stanišićem, dok ekipu „Against modern Fare“ čine Jerko Šeparović, Goran Stamatović, Mojmir Žuvela i Luka Skokandić. U uzbudljivom završetku pobjedu drugog Spomenik kupa odnosi ekipa „Am Fare“ rezultatom 3-1.

Ovaj omiljeni malonogometni turnir nastaje kao nastavak više od 10 godina duge tradicije igranja „baluna“ na Spomeniku tijekom vrućih ljetnih noći. Kako doznajemo od organizatora, i ove se godine turnir može pohvaliti humanitarnim karakterom, ali i prikupljanjem sredstava za upis imena „Torcida Korkyra“ u Hajdukov tematski park.

„Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja skužili smo da se ljudima svidio turnir, a već nam je ove godine u organizaciji pomogao doslovno cijeli grad. Gotovo svi ugostiteljski objekti donirali su piće, a pobjednici turnira i organizatori proslavit će večerom u restoranu Kupido. Svima se želimo još jedanput zahvaliti, a pogotovo Marku Mušiću koji je napravio nove golove. Pripremili smo 40 zahvalnica, ali mislin da nam neće biti dovoljno za zahvaliti svima“, poručuje Ivo Farac, jedan od organizatora turnira.

Tekst i foto Dora Lozica
23. travanj 2024 22:29