StoryEditorOCM
KonavleDON STIPE MILOŠ

Župnik iz Pridvorja odlazi na Korčulu

Piše DV
16. kolovoza 2020. - 18:17
Vjernici župe Svetog Srđa i Baha u Pridvorju danas su se oprostili od dugogodišnjeg župnika don Stipa Miloša, koji svoju službu nastavlja u župama Čara i Smokvica na Korčuli.

U svom oproštajnom obraćanju tijekom Svete mise don Stipo Miloš zahvalio se svojim dosadašnjim župljanima, kojima je bio župnik u dva navrata i s kojima je ostvario brojne projekte u ovoj središnjoj konavoskoj župi. Posebno je naglasio važnost osnivanje novog bratstva i izgradnju kapelice u selu Drvenik. Pozvao je svoje župljane da ustraju u vjeri i međusobnom zajedništvu.

U ime župe Pridvorje don Stipi Milošu se zahvalio član Pastoralnog vijeća Ivo Dobrašin, istaknuvši da su vjernici tužni zbog njegovog odlaska, ali i zahvalni na svemu što je za ovu župnu zajednicu napravio. Tom prigodom Ivo Dobrašin i član Ekonomskom vijeća Niko Prokurica, u ime svih vjernika župe Pridvorje, uručili su prigodne poklone svom dosadašnjem župniku.

Nakon Svete mise blagoslovljena je višenamjenska vjeronaučna dvorana koja je uređena uz materijalnu pomoći Općine Konavle te rad i doprinos članova KUD-a „Stjepan Radić“ i župljana župe Pridvorje.
17. travanj 2024 22:04