StoryEditorOCM
KonavlePrestižna nagrada otišla u Konavle

Zlata vrijedna Anita Trojanović iz Paljeg Brda dobila Agro Oskara: ‘Bit će mi to odličan poticaj za dalje...‘

Piše DV
3. rujna 2022. - 11:30

Anita Trojanović iz Paljeg Brda u Konavlima dobitnica je devetog nacionalnog Agro Oskara. Tridesetogodišnjakinja s krajnjeg juga Hrvatske s roditeljima Marijom i Nikšom bavi se stočarstvom, a na svom Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu proizvodi sir, te uzgaja voće i povrće.

Nagradu ‘Zlata vrijedan‘ koju dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Večernjim listom, dobitnici je sinoć uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

image

Anita Trojanović dobitnica je nacionalnog Agro Oscara

Screenshot

- Bit će mi to odličan poticaj za dalje - rekla je vidno izneneđena Anita koja je na zagrebačkom Agoronomskom fakultetu završila krajobraznu arhitekturu i odlučila se nakon studija vratiti u rodni kraj, gdje Trojanovići imaju imanje sa stoljetnom kamenom kućom za odmor. Mlada i svestrana poljoprivrednica aktivna je u Udruzi Dragodid s kojom čuva vještinu izgradnje suhozida, a za osvojeno prvo mjesto Aniti je pripalo 30 tisuća kuna.

Anitu je na svom FB profilu pohvalila i ministrica Marija Vučković:
- Prvu nagradu odnio je OPG Anita Trojanović iz Dubrovačko-neretvanska županija, koji drži 27 krava pasmine holstein, godišnje proizvodi 800 kilograma sira te uzgajaju grožđe, citruse, breskve, rajčice, paprike, patlidžane i tikvice. Pomoću sredstava Programa ruralnog razvoja uređuju kamenu kuću za odmor u kojem će izgraditi i vinski podrum - navela je Vučković.

25. travanj 2024 04:12