StoryEditorOCM
KonavleZA BABINU KUHINJU |

UČILI OD MAJSTORA Chef Dino Galvagno Konavljanima pripremao jela od lokalnih namirnica i samoniklog bilja, bilo je žućenice, mantale, paste...  

Piše DV
9. ožujka 2020. - 12:20
Edukativna gastro radionica "Novi recepti za babinu kuhinju", u organizaciji Agroturizma Konavle, uspješno je provedena 7. i 8. ožujka 2020. godine u Agroturizmu Kameni Dvori u Konavlima.

Vrsni stručnjak i jedan od najutjecajnijih hrvatskih kuhara Dino Galvagno je u dva dana uz nazočnost više od trideset predstavnika konavoskih agroturizama i entuzijasta zainteresiranih za tradicijsku kuhinju pripremao nova jela od lokalnih namirnica i samoniklog bilja i prisutne podučavao tehnikama kuhanja i načinu prezentacije jela u agroturizmima.

Na stolu se tako našlo vrijeska, morača, popunca, divljeg luka, žućenice, motara, brokule, raštana, ali i sira iz ulja, mladog kozjeg sira, brašna iz mlinice, mantale, kontonjate, varenika i naravno dobrih konavoskih vina. Dino je uz asistenciju i u dogovoru sa sudionicima tako pripremao i kreirao različita jela s domaćom pastom, purom pujinom i mesom.

"Ovo je bio zahtjevan zadatak, ali istovremeni za mene i vrlo izazovan. U kratkom vremenu trudio sam se pripremiti čim više novih jela inspiriranih lokalnom tradicijom i mediteranskom kuhinjom. Prošli smo i više tehnika pripremanja jela kojima svi koji profesionalno pripremaju jela na agroturizmu trebaju ovladati. Moram napomenuti da je i meni ovo bilo korisno iskustvo jer se u Konavlima ima što vidjeti", istaknuo je chef Dino Galvagno.

Ova interaktivna radionica održana je u okviru projekta "Edukacijom do vlastitih ideja" koje Agroturizam Konavle provodi uz potporu Ministarstva turizma. Tim povodom je sudionike radionice obišao i državni tajnik u ministarstvu Frano Matušić.
25. travanj 2024 14:47