StoryEditorOCM
KonavleBORBA S COVIDOM |

U ŠKOLSKOJ SPORTSKOJ DVORANI NA GRUDI Počelo masovno cijepljenje, u planu je procijepiti 500 Konavljana

Piše Vlaho Car
7. svibnja 2021. - 10:41

Jutros je u sportskoj dvorani na Grudi organizirano prvo masovno cijepljenje na području Općine Konavle. Odaziv je odličan, a organizacija besprijekorna, javljaju s terena:

- Danas smo prvi put organizirali punkt u Konavlima. Planiramo procijepiti 500 ljudi. Naručeno je svakih 10 minuta po 20 ljudi. Zasad sve ide k'o švicarski sat i nadam se da će ovo dobro proći. Po potrebi ćemo s vremenom ovdje organizirati još jedan, dva ili tri punkta - rekao je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan i zahvalio na suorganizaciji Općini Konavle i načelniku Božu Lasiću, te Domu za strije i nemoćne na Grudi na čelu s ravnateljicom Lucom Pušić.

image
Masovno cijepljenje u školskoj sportskoj dvorani na Grudi
Vlaho Car

Akciji cijepljenja pomogla je mnogo i Osnovna škola Gruda koja je za potrebe cijepljenja ustupila dvoranu, administraciju i tehničku službu.

Cavtatska liječnica dr. Nera Vrkaš je izjavila:

- Punkt za cijepljenje protiv bolesti covid-19 u Konavlima je jedno od najboljih rješenja za procjepljivanje što većeg broja mještana Konavala. Zasad sve funkcionira bez problema, organizacija je dobro napravljena i vjerujem da ćemo do kraja dana uspješno procijepiti 500 građana.

image
Vlaho Car

Dr. Vesna Zore Borovinić ističe kako je organizacija punkta ubrzala cijepljenje za tri do četiri puta u Konavlima:

- Nadajmo se da ovo nije posljednji punkt i da ćemo ubrzo uspješno provesti cijepljenje za cijelo stanovništvo Konavala. Danas cijepimo isključivo Pfizerom, dolaze i druga cijepiva, bit će druga doza. Bilo bi idealno kad bismo imali još dva, tri ovakva punkta – procijenila je dr. Zore Borovinić.

Zasad nema službenih podataka za procijepljenost Konavljana. Barata se brojkom od oko 1700 cijepljenih. Petstotinjak mještana primilo je dosad prvu dozu kod svojih liječnika, a određeni broj mještana se docijepio.

- Oduševljeni smo organizacijom, bolje je ovako se cijepiti u točno vrijeme, nego se gužvati po ambulantama - suglasni su Konavljani.

19. travanj 2024 18:43