StoryEditorOCM
KonavleGODIŠNJA MANIFESTACIJA

U Pridvorju počinje Proljeće pri Dvoru

Piše dv
26. svibnja 2023. - 09:18

Proljeće pri Dvoru, centralna godišnja manifestacja KUD-a „Stjepan Radić“ počinje ovaj vikend u Pridvorju, a u programu su pub kviz, folklornu večer i susret mladih folkloraša.

Treće izdanje pub kviza „Znalci u Urjaka“ održat će se ovu subotu 27. svibnja u kafe baru Mali, a organizatori očekuju veliki interes, s obzirom da su dosadašnja izdanja ovog kviza bila iznimo posjećena. Broj ekipa nije ograničen, a svaka ekipa može brojati od tri do pet članova. Početak kviza je u 20:00 sati.

U nedjelju 28. svibnja održavat će se folklorna večer „Pjesma, ples i mi“ s početkom u 19: 30 sati, ispred kneževog dvora u Pridvorju. Svoje koncert i nastup imat će sve sekcije KUD-a – plesna, mandolinska i zdravičarska, kao i novoosnovani mješoviti zbor.

U utorak 30. svibnja održat će se susret mladih folkloraša pod nazivom „Folklor povezuje“. Očekuje se dolazak više od 100 djece iz dubrovačkog primorja (Mali Linđo OŠ Slanno), Župe dubrovačke (KUD „Marko Marojica“) i Konavala (KUD „Stjepan Radić“, za koje je pripremljen zabavo-edukativni program na više lokacija u Pridvorju.

19. travanj 2024 00:41