StoryEditorOCM
KonavleEKO KONAVLJANI |

Sudjelujte u izradi karte divljih odlagališta, javite poste na divlje

Piše dv
31. svibnja 2020. - 12:21
Iz Udruge 'Ekološki osviještene Konavle' pozivaju sugrađane da im pošalju fotografije sa točnom lokacijom divljeg odlagališta na području Konavalaarhiva
Udruga 'Ekološki osviještene Konavle' u suradnji sa obrtom Geovisual i Matejom Kajinićem izradila je kartu divljih odlagališta na području Konavla. Mapiranje lokacija će pomoći pri organiziranom čišćenju, i kao sredstvo za osvješćivanje građana o količini otpada u prirodi, poručuju iz Udruge.

Stoga pozivaju sugrađane da im pošalju fotografije sa točnom lokacijom divljeg odlagališta, a mogu im se javiti i u inbox grupe ili fb stranice kao i na mail ekoloski.osvijestene.konavle@gmail.com i sudjelovati u mapiranju divljih odlagališta u Konavlima.

Na fb stranici Ekološki osvještene Konavle navode sljedeće:
- Želimo zahvaliti svima koji su nam slali fotografije i lokacije divljih odlagališta i pozivamo vas da nastavite s tom praksom te nam u inbox šaljete lokacije i fotografije jer smo svjesni da je ovo samo mali dio smeća koji je na divlje odlagan. Ova karta bi trebala poslužiti svima, da osvijestimo koliko smeća ima u našem okolišu te da organizirano pristupimo uklanjanju istog. Zamišljena je kao živa i realna te će se dodavati nove lokacije i uklanjati one s kojih je smeće očišćeno – poručuju u svojoj fb objavi te navode kako se nadaju podršci komunalnih društava.
Kartu možete pogledati ovdje. 
19. travanj 2024 13:07