StoryEditorOCM
KonavleEUROPSKA SREDSTVA|

Reciklažno dvorište u Konavlima dobilo uporabnu dozvolu

Piše DV
14. svibnja 2020. - 14:52
Reciklažno dvorište u Općini Konavle konačno je dobilo uporabnu dozvolu i u punoj je funkciji. Upravljanje objektom preuzela je Čistoća i zelenilo Konavle d.o.o., a načelnik Općine Konavle Božo Lasić s direktorom ČiZK obišao je danas ovaj projekt od krucijalne važnosti, javljaju iz Općine Konavle.

”Ne moramo nikome posebno objašnjavati što za našu općinu znači imati vlastito reciklažno dvorište. Ovo je jedan od naših većih uspjeha i ispunjeno obećanje. Aktivno radimo na podizanju svijesti među stanovništvom o potrebi razdvanja otpada, a funkcionalno reciklažno dvorište je jedan od osnovih preduvjeta za to”, rekao je načelnik Lasić.

Inače, svrha projekta je povećati stopu odvojeno prikupljenog komunalnog otpada kao i smanjiti količine otpada koji se odlaže na odlagalište. Najvažniji dio projekta je izgradnja i opremanje funkcionalnog reciklažnog dvorišta uz provedbu edukativnih aktivnosti.

Cilj projekta je osigurati odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na području Općine Konavle, gradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta (Popovići Polje) u svrhu povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište te rješavanja problema nepropisnih odlagališta.

Opći cilj je doprinos povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta u RH.
Ukupna vrijednost projekta je 5.797.122,50 kuna, iznos koji sufinancira EU 4.500.000,00 kuna.
25. travanj 2024 00:27