StoryEditor
KonavleBOŽO LASIĆ POVODOM POČETKA AGRESIJE NA DUBROVNIK

”Moramo se poimence prisjetiti svakog poginulog, svakog nedužnog, svakog onog koji je srcem ustao u zaštitu svoje Domovine”

Piše DV
1. listopada 2019. - 11:34
Načelnik Općine Konavle Božo Lasić prisjetio se jednog od najtežih dana u novijoj dubrovačkoj i konavoskoj povijesti. Naime, na današnji dan počeo je napad na Dubrovnik i okolicu.

”Na današnji dan 1991. godine s mora, kopna i iz zraka počeo je napad agresora na Dubrovnik i okolicu. Barbarski napadi i opsada našeg doma trajali su mjesecima, a osim spaljene i uništene imovine te neprocjenjivog kulturnog blaga, izgubljeni su brojni životi kako branitelja tako i civila.

U današnje vrijeme ne smijemo mrziti. Ne zbog agresora već zbog sebe. Mlade moramo učiti sjećanju i praštanju, kako bi neopterećeni mogli uživati u životu, u kojem hvala dragom Bogu, nisu morali spoznati ratna razaranja. Za sve nas kojima emocionalni ožiljci neće nikada nestati iako su zarasli, ostaje svake godine obilježiti žrtvu i hrabrost onih malobrojnih koji su stali u našu obranu. Ostaje nam prisjetiti se poimence svakog onog koji je srcem ustao u zaštitu svoje Domovine, svakog nedužnog, svakog poginulog. Neka im je laka hrvatska zemlja.”
loading...

Izdvojeno

10. srpanj 2020 00:11