StoryEditorOCM
KonavleGODIŠNJA SVEČANOST |

PROSLAVA DANA OPĆINE KONAVLE U Kneževu dvoru u Pridvorju dodijeljene nagrade laureatima

Piše dv
21. listopada 2021. - 14:54

U Kneževu dovru u Pridvorju održana je danas svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle uz  Dan Općine Konavle i 29. obljetnicu oslobođenja najjužnije općine.

Nazočne je pozdravio domaćin, načelnik Općine Konavle Božo Lasić i čestitao laureatima:

-Nažalost, i ove godine slavimo pod posebnim okolnostima, ali nadam se da ćemo iduće godine proslaviti kako treba. Mi smo polučili velike uspjehe, sve projekte koje smo imali odradili smo, ali smo krenuli i s novim. Nastavili smo kanalizaciju u Moluntu, započeli izgradnju vatrogasnog doma na grudi, pripremamo projekt izgradnje škole u Cavtatu, nadamo se da ćemo dogodine započeti radove na izgradnji škole i vrtića. Završava se projektna dokumentacija za boćarsku dvoranu u Dubravci, imamo i niz drugih projekata poput održavanja komunalne infrastrukture - naveo je načelnik Lasić.

image
Uzvanici na proslavi Dana Općine Konavle
Božo Radić/cropix

Okupljenima se u prigodi feste obratio i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

- Grad Dubrovnik i Konavle su dvije jedinice lokalne samouprave koje se potpomažu i zajedno nastupaju. Nije uvijek bilo tako, no u zadnje četiri godine smo to ispravili i krenuli u rješavanju problema. Ova koronakriza nas je samo zbližila. I grad Dubrovnik je izgubio puno u proračunu, 689 milijuna smo imali 2019. godine, a 350 milijuna lani, Vlada nam je puno pomogla. Bilo je to vrijeme teških odluka odgovornosti i odlučnosti - rekao je dubrovački gradonačelnik.

image
Nasčelnik Konavala Božo Lasić pozdravlja goste
Božo Radić/cropix

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić ustvrdio je kako su Konavle su među najuspješnijim općinama u RH i pohvalio međusobnu suradnju, te aktivnosti prema Vladi.

- Ne bojimo se ugroze, ali moramo biti čvrsti i mudri, planiraju nam graditi zračnu luku 8 kilometara od Omble. Očito je to politikantstvo ili geopolitički manevar, no vjerujem da od svega neće biti ništa. Imamo Pelješki most i obećanje da ćemo graditi autotestu do Osojnika - izjavio je Dobroslavić.

Na sjednici su dodijeljena i priznanja Općine Konavle. HNK Slaven Gruda nagrađen je zbog iznimnog doprinosa iz područja športa i tjelesne kulture i u povodu stote obljetnice osnutka kluba. Profesor emeritus Krešimir Veselić koji živi i radi u Njemačkoj dobio je Nagradu za životno djelo zbog iznimnog doprinosa iz područja kulture i očuvanja nematerijalne baštine Konavala kao autor nedavno predstavljene knjige ”Blago konavoskijeh riječi”.

image
Knežev dvoru u Pridvorju
Božo Radić/cropix

Restoran Konavoski dvori – Esculap Teo d.o.o. Močići ponijeli su nagradu Općine Konavle zbog iznimnog doprinosa iz područja prostornog uređenja i zaštite okoliša i realizacije projekta prvog hrvatskog zelenog restorana. Doktorica pedijatrije Nada Marković među laureatima je zbog iznimnog doprinosa iz područja zdravstva i socijalne skrbi, nagrađena za dugogodišnji predani rad na očuvanju zdravlja djece.

20. travanj 2024 02:02