StoryEditor
KonavleAGROTURIZAM KONAVLE

„Proljeće u Konavlima“, pješačka tura Radovčići – Poljice – Radovčići

Piše DV
18. svibnja 2021. - 14:58
Najava prve vođene pješačke ture u okviru ovogodišnjeg Proljeća u KonavlimaAgroturizam Konavle

Agroturizam Konavle i ove godine organizira ˝Proljeće u Konavlima˝. U narednim vikendima će se organizirati vođene pješačke ture kako bi promovirali Konavle kao prostor idealan za rekreaciju i boravak u prirodi. Želimo da se svi zainteresirani kroz pješačenje i rekreaciju upoznaju s prirodnim i povijesnim bogatsvom Konavala, kao i dijelom agroturističke ponude koja im je možda još uvijek nepoznata, kažu. 

Prva vođena pješačka tura Radovčići – Poljice – Radovčići organizira se u ovu  nedjelju, 23. svibnja 2021. godine. 

Okupljanje sudionika je ispred Doma kulture u Radovčićima u 15:00 sati. Odmah na početku puta svraća se do Agroturizma Zlatovišće, te se nastavlja asfaltnom cestom do Ljetnikovca Cerva. Staza zatim vodi šumskim putem, a potom makadamom sve do Poljica gdje je pauza kod Kuće Glavić, prvog konavoskog agroturizma. Asfaltom se nastavlja do Vinogradišta Rilović i konavoskih stijena, a povratkom u Radovčiće posjećuje se Vila Tantini.

Dužina rute je 11 km te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima za osvježenjem trajati do 19:00 sati. Ruta je dijelom makadamske, a dijelom asfaltne podloge, ali se zbog dužine preporuča sudionicima da obuku prikladnu sportsku odjeću i obuću te se opskrbe vodom. Sudjelovanje na ovoj pješačkoj turi je besplatno za sve sudionike. Također, s obzirom da se dio staze hoda kolnikom, molimo sve sudionike koje planiraju povesti pse da ih radi sigurnosti u tom periodu drže na povodcu.

Iz Agroturizma Konavle pozivaju da dođete u što većem broju. Tura je organizirana u skladu s epidemiološkim mjerama.

Vođene pješačke ture Agroturizam Konavle organizira u okviru projekta „Konavle hike". Ovim projektom Agroturizam već drugu godinu promovira i virtualno prezentira nove pješačke ture koje objedinjuju i upotpunjuju turističku ponudu Konavala.

17. lipanj 2021 01:53