StoryEditorOCM
KonavleODLUKA NAČELNIKA LASIĆA

Općina Konavle smanjila plaće zaposlenika i dužnosnika za 30 posto, ukidaju se naknade za Nadzorne odbore i Upravna vijeća

Piše DV
20. ožujka 2020. - 17:20
Načelnik Općine Konavle Božo Lasić donio je odluku o smanjenju plaća za zaposlenike i dužnosnike Općine Konavle u iznosu od 30 posto počevši od 1.travnja ove godine, te odluku o ukidanju naknada za rad u Nadzornim odborima i Upravnim vijećnima svih komunalnih tvrtki i javnih ustanova u vlasništvu Općine Konavle.

Odluka o smanjenju plaća odnosi se na sve komunalne i javne tvrtke u vlasništu Općine izuzev Doma za starije i nemoćne Konavle i Javne vatrogasne postrojbe Konavle gdje će korekcija biti u manjem iznosu.

Načelnik Lasić ovom prilikom je istaknuo kako je odluka donesena zbog trenutnih gospodarskih neprilika uzrokovanih koronavirusom i donosit će se na mjesečnoj razini, ovisno o razvoju situacije.

”Nadamo se da ovo neće dugo trajati, ali svi dijelimo istu sudbinu i moramo se nositi s ovim kako najbolje znamo. Ujedno koristim priliku da još jednom pozovem sve poslodavce u Konavlima da ne otpuštaju radnike nego da pokušaju solidarno korigirati plaću i osigurati opstojnost svojih tvrtki. Ovo neće trajati vječno, a na te iste radnike treba računati i poslije”, napomenuo je on.

”Najgore je doći u situaciju da moramo otpuštati radnike i neka svi maksimalno iskoriste mogućnost Vladinih mjera”, zaključio je načelnik.
27. ožujak 2023 21:28