StoryEditorOCM
KonavleJAVITE SE U OPĆINU

Načelnik Lasić: Općina Konavle će organizirati prijevoz za svu prikupljenu pomoć iz Konavala za Sisak i Petrinju

Piše DV
29. prosinca 2020. - 18:09

Općina Konavle će na kraju prikupljanja pomoći za Sisak i Petrinju kroz više akcija diljem Konavala organizirati cjelokupan prijevoz konzerviranih namirnica i higijenskih potrepština do Petrinje i Siska, izjavio je načelnik Općine Božo Lasić.
Načelnik Općine Konavle Božo Lasić već je ranije putem svog službenog Facebook profila uputio apel svim Konavljanima koji su se velikodušno javili spremni pomoći te ih zamolio za strpljenje.
”Kao načelnik Općine Konavle stavio sam na raspolaganje naše komunalne i operativne snage u slučaju potrebe, a trenutno je najpotrebnija dobra organizacija i staloženost. Moramo izbjeći nepotrebne gužve koje bi nadležnim službama mogle čak i otežati umjesto da olakšaju. Zaista sam ponosan na sve vas zbog dobrih namjera, zato vas molim da ne idete nigdje na svoju ruku”, napisao je načelnik Lasić.
Načelnik je naglasio kako pozdravlja sve inicijative za prikupljanje konzervirane hrane i higijenskih potrepština koje spontano nastaju kroz više različitih kanala u više konavoskih mjesta, a istaknuo je kako će Općina Konavle na kraju prikupljanja pomoći organizirati cjelokupan prijevoz namirnica i potrepština do Petrinje i Siska. (Važno je istaknuti kako prikupljanje odjeće trenutno nije potrebno, a naši sumještani mogu eventualno donirati deke i pokrivače)
U tom smislu mole se svi organizatori takvih akcija da se jave e-mailom na info@opcinakonavle.hr kako bi se dogovorili detalji oko preuzimanja prikupljene pomoći.
Načelnik je pozvao i sve Konavljane koji imaju ključeve Domova kulture kroz konavoska sela da iste učine dostupnima za takve akcije.
Inače, prema informacijama iz Službe civilne zaštite Dubrovnik, sve pravne i fizičke osobe koje žele pomoći potresom pogođenim područjima, ponudu pomoći i kontakt mogu dostaviti na e-mail adresu potres.petrinja@mup.hr ili e-mail adresu Službe civilne zaštite Dubrovnik dubrovnik112@civilna-zastita.hr.
17. travanj 2024 00:52