StoryEditor
KonavleKONAVOSKI ZET U CAVTATU|

MARIN I KRISTINA ČILIĆ Korona i sin Baldo "diktiraju tempo"

Piše Vlaho Car Foto:Privatni album
7. svibnja 2020. - 14:20
Marin Čilić, u Cavtatu u vrijeme korone
Gdje si bio za vrijeme korone, zasigurno ćemo pitati jedni druge u skoroj budućnosti jer vrijeme će se zadugo računati onim prije i iza virusa! Naš proslavljeni tenisač Marin Čilić vrijeme korone, od prvog dana provodi u Cavtatu. Tu je sa suprugom Kristinom u njenoj rodnoj kući sa svojim tromjesečnim sinom Baldom.Ne treba sumnjati kako ću cijeli život pamtiti vrijeme korone i ove dane provedene u Cavtatu, govori nam na početku Marin. Imali smo sreću kada smo na početku epidemije došli iz Zagreba u Cavtat. Ja sam 8. ožujka završio Davis Cup, te potom pošao u Ameriku na turnir koji je na kraju otkazan. Po povratku u Zagreb odlučili smo poći do Cavtata jer su već krenule mjere oko korone. Bilo je naznaka kako će se zatvarati granice i ograničiti kretanje. Nismo željeli ostati vezani uz Zagreb, u stanu, jer ovdje u Cavtatu, kod punice imamo veliku kuću, terasu, dvorište, vrt... Imamo sve što nam je u ovom trenutku najbolje. U Zagrebu bi ipak bilo puno teže funkcionirati u stanu sa malim djetetom. A još potres... Sva sreća da smo bili ovdje!
Nemali broj puta izjavili ste kako se u Cavtatu osjećate k'o doma... Znači li to da ćete Cavtat izabrati za svoj stalni boravak?
Od prvog dana otkako smo se ja i Kike upoznali dolazim Cavtat, u Konavle, u Dubrovnik! Zaljubio sam se u ovaj kraj i za mene je definitivno jedno od najljepših mjesta na svijetu. Sve je lijepo: more, priroda, ribanje, ljudi... Na isključujem mogućnost da ćemo kao obitelj ostati ovdje zauvijek stalno živjeti, ali ako to i ne bude, vraćati ćemo se kad god bude prilika. Ovdje ćemo sigurno provoditi dobar dio svoga života. Istina, to će ovisiti o mnogim životnim stvarima, ali ja sam relativno fleksibilan što se tiče tenisa i mjesta stanovanja. Mnogo će ovisiti i o Kikinom poslu, ali o tom po tom... Ne opterećujemo se time. U svakom slučaju ovdje uživamo, jer sve što je vezano uz more, nama je predivno.
Kako Marin Čilić provodi dane kod kuće kad nije na treningu?
Hvala Bogu i obitelji moje supruge, kuća je velika, dvorište, vrt, pogled... Što kažete, dobro sam prošo, nisam se loše udo, kroz smijeh će Čilić. Ima dosta prostora gdje mogu trenirat, tako da mi teretana gotovo ne nedostaje. Iskombiniram sam sebi "teretanu" oko kuće. Isto tako, teniski tereni su mi, jako blizu, tako da imam sve što mi treba. Ipak najveći dio dana posvećen je mome sinu, malenom Baldu koji je ime dobio po svom pokojnom djedu, Kristininom ocu. On je taj koji "diktira tempo" i glavni je u kući. Kad se on budi, svi se budimo, kada jede, svi jedemo, kad mu je do igre, svi se igramo... Hvala Bogu, raste, dobro je... Sve je usmjereno na njega. Punica Drage je stalno tu, uz nas, tako da nam ništa ne fali.
Spomenuli ste vrt... Bavite li se poljoprivredom?
Ja se stano nudim za radit, ali punica mi neda! Tu sam što god treba! Ne bi mi bilo prvi put u životu... Šalili smo se s punicom kako moramo pokrenuti OPG... Ona je sadila paprike, pome i drugo... Nemojte pisat pome, nego pomadore, ubit će me... Nisam sudjelovao u sadnji, ali stojim da raspolaganju što god treba pomoć.
U Cavtatu imaš ekipu koja s tobom zaigra tenis...
Imao sam priliku upoznat mladiće u Cavtatu na čelu s Jurom koji je glavni organizator i navijač. Dođemo zaigramo malo, našalimo se i svi čekamo neka bolja vremena kada će se moći biti slobodnije igrati i trenirati, zabavit se...
Šetnja kroz Konavle?
Pođemo često i učinimo đir oko Rata u Cavtatu. Mislimo ovih dana poć' malo do Prevlake, jer tamo nismo nikad bili. Sve je moguće, ako dopusti Baldo! O njemu sve ovisi. Supruga je angažirana oko njega i po noći i po danu, a ja kad god mogu. Vrijeme prolazi brzo i jako lijepo uz dosta aktivnosti. Malome je tri mjeseca i pridaje mu se dosta pažnje.
Je li tenis sada u drugom planu?
Tenis je u nezgodnoj situaciji. Za bavljenje tenisom moraju se prvo otvoriti avionske linije kako bi se sve vratilo u normalu. Tek tada može se početi razmišljati o organizaciji turnira na koje dolaze igrači sa svih strana svijeta. Meni je sada dobro! Treniram koliko mogu i održavam formu. Na dobrom sam mjestu, uživam s obitelji i ako je već morala biti korona, što se mene tiče, nije mogla biti u boljem trenutku, koliko god bila nezgodna situacija.
Kada namjeravate u Međugorje, svojoj obitelji?
Sad je teško poći u Međugorje. Planiramo krštenje Balda u Međugorju u crkvi Svetog Jakova, ali ne dok je ovakva situacija, dok je sve blokirano. Nismo još bili, čekamo da se sve smiri, pogotovo što je upravo u Međugorju, u općini Čitluk bilo dosta slučajeva koronavirusa. Čujem se stalno sa svojima i vjerujemo kako će vrlo brzo doći vrijeme da se nađemo svi zajedno.
#MARIN ČILIĆ#KORONAVIRUS#CAVTAT#KARANTENA
loading...

Izdvojeno

14. svibanj 2020 15:04