StoryEditorOCM
KonavleREZULTATI TESTIRANJA |

KORONA U DOMU UMIROVLJENIKA NA GRUDI Načelnik Božo Lasić potvrdio veliki broj pozitivnih na Covid - 19, među njima je 43 korisnika i osam zaposlenika

Piše DV
22. studenog 2020. - 08:39
U Domu za starije Konavle zabilježen je ukupno 51 slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Od toga je osam djelatnika Doma, a 43 su korisnika. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u nedjelju su zabilježena 92 novooboljela.

Prije objave županijskog Stožera načelnik Općine Konavle Božo Lasić obavijestio je kako je ‘nažalost veći broj testova pozitivan na COVID-19’ a kasnije je potvrđen 51 slučaj zaraze.

- Što reći nego da je situacija dramatična. Od prvih dana pojave virusa pripremali smo se za ovako nešto, čak i uvozili zaštitnu opremu iz Kine, ali nitko nije očekivao da će brojevi ovako eksplodirati. Sinoć smo obavijestili sve obitelji pozitivnih, ljudi su razumno sve prihvatili. Jedan korisnik je zbog godina i težine simptoma prebačen u Opću bolnicu Dubrovnik, kod ostalih su blaži simptomi. Jamčim da će svi imati punu skrb. Ako treba, djelovat ćemo kao mala covid bolnica. Materijala imamo, a ono što nedostaje, naručio sam kod stožera – izjavio je za Dubrovački vjesnik načelnik Božo Lasić.

Nakon što je prošlog tjedna izvijestio kako je dvoje korisnika Doma za starije Konavle na Grudi pozitivno na koronavirus, načelnik Konavala Božo Lasićiznio je iznio rezultate aktualnog testiranja štićenika i osoblja te ustanove socijalne skrbi:

- Nakon što je to otkriveno, preventivno su testirani svi djelatnici i korisnici doma, a osjećam se dužan izvjestiti vas kako je nažalost veći broj testova pozitivan na COVID-19. Više detalja znat ćemo u sljedećih dan-dva, a zasad želim istaknuti kako su gotovo svi zaraženi hvala Bogu s blagim ili praktički nikakvim simptomima, a svi se nadamo i vjerujemo da će tako i ostati.

- Želim se još jednom zahvaliti epidemiološkoj službi ZZJZ na čelu s dr. Matom Lakićem, svim liječnicima i osoblju OB Dubrovnik, osoblju Doma zdravlja Dubrovnik i naravno Upravi i djelatnicima našeg Doma za starije. Svi oni ulažu maksimalne napore da iz ove situacije izađemo sto je bezbolnije moguće. Općina Konavle stoji na raspolaganju za sve što bude potrebno kako bi ovo prevladali i pobijedili, poručio je konavoski načelnik Lasić.

 
19. travanj 2024 19:39