StoryEditorOCM
KonavleKAD SE LEBIĆ UMIJEŠA

Koncesionar krenuo obnavljati oštećenu rivu, zaustavili mu radove, a pogledajte što je nevrijeme ponovo učinilo

Piše dv
27. studenog 2021. - 12:24
Inspekcijskim nadzorom radovi na sanaciji rive zaustavljeni su prije dva mjeseca, proteklih dana nevrijeme je dodatno oštetiloPrivatni Album

- Lebić je odnio sve i to nije neki lebić bio, malo okrenulo ova dva dana. Što će kad okrene pravi, što će ostat – kaže nam Boris Obradović, koncesionar na pomorskom dobru u Cavtatu pored objekta u kojem posluje njegova tvrtka 'Epidaurum', a na kojem je, kako je svojedobno kazao, o svom trošku krenuo sanirati dio rive devastiran lanjskim nevremenom. Podsjetimo, početkom listopada inspekcijskim nadzorom službenika Lučke kapetanije iz Cavtata građevinski radovi na pomorskom dobru, na spomenutom dijelu rive, zaustavljeni su. Koncesionar i investitor radova na rivi kazao je kako je u radove krenuo u dogovoru s Općinom Konavle, što su u Općini potvrdili. Medijima su tada rekli kako se ne radi ništa van gabarita te da koncesionar nije proširio koncesionirano područje, već se obnovom sprječava daljnje oštećenje tog dijela pomorskog dobra.

-U dva mjeseca kad se obična dozvola za sanaciju nečega ne može donijet, kako će drugo nešto? Općini svaka čast, oni su pokušali sve, međutim, nešto je iznad toga. Nisu našli shodno dozvolu dat i pored dozvole Općine, tako da je sad rivu dodatno odnijelo more, pa ako će ostati nek ostane tako, a kad će Općina napravit, neće nikad – kaže Obradović koji nam je ustupio i fotografiju trenutnog stanja u nevremenu oštećene rive na pomorskom dobru za kojeg plaća koncesijsko odobrenje više od 20 godina.

19. travanj 2024 12:27