StoryEditorOCM
KonavleZA BOLJI I BRŽI INTERNET

Konavljani, prijavite se za besplatnu izgradnju priključka za optičku mrežu u vašem domaćinstvu

Piše Dv
5. prosinca 2022. - 10:34

Infrastrukturni operator Hrvatski Telekom d.d. (HT) sklopio je u rujnu 2020. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava kojim se HT obvezao provesti projekt razvoja širokopojasne infrastrukture za područje Grada Dubrovnika i okolnih općina, a koja će za sve potencijalne korisnike (stanove, poslovne i javne korisnike.) na tzv. "bijelim" adresama osigurati brzi i ultra-brzi širokopojasni pristup nove generacije (eng. Next Generation Access – NGA).

U sklopu projekta HT je proveo postupak nabave za projektiranje i izgradnju FTTH mreže slijedom kojeg je krajem 2021. sklopljen ugovor o izvođenju s odabranim izvođačem. Ugovorni izvođač se obvezao po principu "ključ u ruke" omogućiti optički priključak (eng. Fiber_To-The-Home – FTTH) od minimalno 100 Mbit/s simetrično (ultra-brzi) pristup za 7.949 "bijelih" adresa.

U samoj Općini Konavle omogućiti će se priključak za 1.858 "bijelih" adresa. Izvođenje radova se provodi u dvije faze (prva faza istočni te druga faza zapadni dio dio općine). Radovi na fazi 1 su započeli krajem listopada 2022. godine i trajat će do siječnja 2023. godine, dok će radovi na fazi 2 započeti tijekom II.kvartala 2023. godine i trajati će do sredine III.kvartala 2023 godine.

U tom periodu izvesti će se glavna mreža te privodi/priključci za sve građane koji iskažu interes.

Svi zainteresirani građani pozivaju se da iskažu interes za izgradnju privoda/priključka za njihov objekt i jave se u Općinu Konavle putem mail adrese toni.ceovic@opcinakonavle.hr ili putem telefona 020/479-867 najkasnije za fazu 1 do 15.12.2022., a za fazu 2 do 01.05.2022.

Građanima koji iskažu interes izvesti će se privod do objekta potpuno o trošku izvođača radova, kao pripremu za buduće priključenje na optički internet, te se time ne obvezuje korisnika na ugovaranje usluge, već će on to moći u bilo kojem trenutku te sa bilo kojim operaterom koji nudi usluge optičkog interneta na tom području.

20. travanj 2024 16:17