StoryEditorOCM
KonavleEU INVESTICIJA U KONAVLIMA

Do kraja travnja energetska obnova OŠ Gruda

Piše DV
15. veljače 2019. - 14:00
U prostorima Osnovne škole Gruda jutros je predstavljen projekt pod nazivom "Energetska obnova zgrade Osnovne škole Gruda". Riječ je investiciji u sklopu projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

O prednostima energetske obnove govorila je ravnateljica škole Zdenka Pivčić, a uz predstavnika Općine Konavle donačelnika Iva Radonića, sudjelovala je i v.d. pročelnica županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Projekt je sufinanciran iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Provedba je u tijeku, a rok završetka je 29. travnja 2019. godine.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj - Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

Investitori projekta su Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – iz Europskog fonda za regionalni razvoj; te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije – iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata, na regionalnoj i lokalnoj razini Dubrovačko – neretvanska županija.

Projektom vrijednim 3.026.683,17 kuna predviđena je toplinska izolacija vanjskih zidova i krovišta, zamjena dijela vanjske stolarije s energetski učinkovitom, ugradnja solarnih kolektora za pripremu tople vode, razdvajanje mjernih mjesta za potrošnju lož ulja za školu i dvoranu.

Time bi se znatno smanjila potrošnja toplinske energije - za 89 posto, a tako i umanjila emisija štetnih plinova.

- Time bi se osigurale financijske uštede, poboljšali uvjeti rada u školi, podigla razina svijesti o potrebi racionalnog korištenja energije i zaštiti okoliša, te korištenje obnovljivih izvora energije.

Pružanje stručne i tehničke podrške kod prijave i provedbe projekta daje Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projektant je DELTAGRAD d.o.o. a izvoditelj radova: Tehno-elektro d.o.o.

Ugovor potpisan 5. lipnja 2018. kao rok izvođenja navodi kraj travnja 2019.
 
19. travanj 2024 18:09