StoryEditor
KonavleU ORGANIZACIJI TVRTKE 'ČISTOĆA I ZELENILO KONAVLE'

Dan planeta Zemlje na Grudi

Piše dv; Foto: CIZK
15. svibnja 2019. - 16:35
U dvorani Osnovne škole Gruda, sutra, u četvrtak, 16. svibnja s početkom u 08.45 sati, upriličit će se obilježavanje Dana planeta Zemlje u organizaciji Čistoća i zelenilo Konavle d.o.o., Osnovne škole Gruda i Muzeja i galerije Konavala.
Događaj se realizira kao dio aktivnosti EU projekta "Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje" kojeg provodi Općina Konavle.

Cilj obilježavanja Dana planeta Zemlje je podizanje razine svijesti o odgovornom postupanju s otpadom, odnosno promoviranje principa "Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!". Sukladno tome priprema se niz aktivnosti za stanovnike i igre za najmlađe, te će biti promovirani i prigodni informativni materijali. U programu će biti predstavljeni kreativni radovi učenika od prikupljenog otpada, upoznavanje stanovnika o velikoj količini otpada koji nastaje nepromišljenim korištenjem predmeta za jednokratnu upotrebu.
Na najavljenim radionicama, uz radove učenika, prezentirat će se izrada stvari od dotrajalih materijala te će svi zainteresirani moći naučiti na koji se način papir može reciklirati.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 511.955,99kn, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava Općini Konavle je 435.162,58kn. Za više informacija o EU fondovima na interent stranici www.strukturnifondovi.hr
loading...

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 02:52