StoryEditorOCM
KonavleBISKUP MONS. MATE UZINIĆ PODIJELIO SAKRAMENT SVETOG REDA

CRKVA SV. NIKOLE U CAVTATU Don Robert Karačić zaređen za svećenika Dubrovačke biskupije

Piše PSD.
19. listopada 2019. - 19:04

Don Robert Karačić zaređen je za svećenika Dubrovačke biskupije subotu 19. listopada u župnoj crkvi sv. Nikole u Cavtatu. U svečanom ozračju u nazočnosti obitelji, svećenika, bogoslova, sjemeništaraca i vjernika pontifikalno euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, koji je ređeniku podijelio sakrament svetog reda.

Ljubav koju Bog ima prema ljudima je razlog da netko može biti izabran za svećeničko poslanje i da ga može kvalitetno vršiti, kazao je u propovijedi dubrovački biskup te poželio ređeniku da se i dalje trudi rasti u vjeri i znanju kako bi druge posvećivao dijeleći im sakramente i poučavajući ih u vjeri. Nastoj vjernike ujedinjavati u jednu obitelj po primjeru Dobrog pastira Isusa Krista koji nije došao da bude služen nego da služi, istaknuo je biskup Uzinić i dodao: „On voli tebe, on voli druge, zato te njima šalje.“

Župnik don Mato Kramatić na kraju je zahvalio Bogu i sv. Nikoli, zaštitniku župe, te pozvao sve da sutra dođu na don Robertovu mladu misu u 10 sati u Hotelu Croatia u Cavtatu.

Robert Karačić, sin Branka i Božene r. Sršen, rođen je 1994. u Dubrovniku, kao treće dijete od sedmero braće i sestara. Nakon završetka osnovne škole u Cavtatu, upisao je Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju u Splitu kao sjemeništarac Dubrovačke biskupije, a potom 2013. godine svoj put kao bogoslov nastavlja u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu. Među kandidate za đakonat i prezbiterat na naslov Dubrovačke biskupije primljen je 16. ožujka 2016. godine. Službu lektora prima 19. ožujka 2016., a akolita 11. ožujka 2017. godine. Dana 26. rujna 2018. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu završio je Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Filozofsko-teološki i stekao akademski naziv Magistar teologije. Za đakona je zaređen 9. studenog 2018. godine u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike, te je đakonski pastoralni praktikum vršio u župi sv. Mihajla u Dubrovniku. U toj župi vršit će i svoju prvu svećeničku službu nakon svećeničkog ređenja.

24. travanj 2024 08:26