StoryEditorOCM
KonavleSASTANAK S PLENKOVIĆEM

Božo Lasić zadovoljan Vladinim paketom mjera pomoći

Piše DV
13. ožujka 2023. - 10:17
Načelnik Općine Konavle i predsjednik Hrvatske zajednice općina Božo Lasić sastao se u ponedjeljak s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem u ZagrebuOpćina Konavle/Općina Konavle

Načelnik Općine Konavle i predsjednik Hrvatske zajednice općina Božo Lasić sastao se u ponedjeljak s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem u Zagrebu, a ovom prilikom premijer je predstavio glavne smjernice novih mjera pomoći koje će se primjenjivati od 1. travnja.

Na sastanku su bili i predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić te predsjednik Udruge gradova Željko Turk.

Premijer Plenković istaknuo je kako Vlada razumije sve izazove s kojima se nose kako građani RH tako i lokalna i regionalna samouprava, a novi paket mjera nastavlja i ranije pozitivne prakse poput regulacije cijene električne energije za općine i gradove.

Načelnik Lasić i njegove kolege iz HZŽ i UG izrazili su zadovoljstvo predloženim mjerama o kojima će javnost više saznati u četvrtak te zahvalili premijeru Plenkoviću i cjelokupnoj Vladi na usvajanju njihovih prijedloga koji odražavaju stvarne probleme i potrebe jedinica lokalne i regionalne samouprave.

19. travanj 2024 10:34