StoryEditorOCM
Konavle‘STARA ŠKOLA KREKA‘ U ČILIPIMA

Božo Lasić: Problem zlouporabe droga je konavoska svakodnevica, nadam se da je monodrama odvratila barem jedno dijete s tog puta!

Piše DV
6. svibnja 2023. - 08:27

U Čilipima je svoju monodramu ‘Stara škola kreka – iz tame u svjetlo‘, koja je već godinama rasprodana, odigrao Marin Ivanović Stoka, hrvatski reper, u kojoj iznosi svoj put ulaska, boravka i izlaska iz pakla droge.

- Dom u Čilipima bio je prepun, toliko mladih ljudi i roditelja s djecom došlo je poslušati i vidjeti, osjetiti tu kalvariju kroz njegove riječi. Marin je dijelove svog trnovitog puta prepričao na šaljiv način, ali neću lagati, na trenutke je to bilo mučno za slušati. Kada prođete tu fasadu smijeha, treba se zapitati, kao što je i on sinoć, je li vam to ipak više tužno nego smiješno? - napisao je konavoski načelnik Božo Lasić na svom fb profilu.

- Na žalost, problem zlouporabe droga je konavoska svakodnevica i nadam se da je monodrama odvratila makar jedno dijete/mladu osobu od tog puta ili utjecala pozitivno na nekog roditelja koji prolazi tu muku! Koliki je to danak i na obitelj i sve oko njega, znaju samo ti ljudi. Marin je svoj spas našao kroz Boga i želim mu da ostane na tom putu zbog sebe, svih njegovih bližnjih i svih nas. Njegovim riječima, ‘rijetki su privilegirani da to prežive‘, ali je moguće. Stoga ustrajte! - napisao je Božo Lasić.

04. lipanj 2023 13:06