StoryEditor
KonavleODGOVOR CRNOGORCIMA |

BOŽO LASIĆ PO PITANJU PREVLAKE: ‘Hrvatska neće dati ni metra svoga teritorija‘

Piše Božo Lasić/Facebook
7. listopada 2020. - 20:40
Božo Lasić, načelnik općine Konavle
Načelnik Općine Konavle, Božo Lasić, na svom Facebook profilu komentirao je izjavu crnogorskog direktora Uprave za nekretnine koji je izjavio kako Crna Gora ima šanse u eventualnoj arbitraži oko Prevlake.

"Ne mogu se ne osvrnuti na nedavno (ponovno) posezanje Crne Gore nad povijesnim hrvatskim i konavoskim teritorijem – Prevlakom. Ako i dolazi od jednog niže rangiranog činovnika, previše je.

Podsjetit ću ovom prilikom da je i otok Mamula katastarski pripadala nama, no to je sada manje bitno. I ovakvo pretendiranje na Prevlaku još je jednom jasno pokazalo koliko je bila mudra odluka prepustiti tvrđavu na rt Oštru Općini Konavle, a s ciljem obnove od strane Društva prijatelja dubrovačke starine.

To je ujedno i savršen odgovor svim dušebrižnicima koji su osporavali taj projekt čija će strateška vrijednost biti sve jasnija kako vrijeme bude odmicalo. Na tome želim jasno, nedvosmisleno i javno zahvaliti DPDS-u.

Taj objekt, na kojem vijori hrvatska zastava bit će u isto vrijeme muzej, utvrda i potvrda da Prevlaku nikada nikome nećemo prepustiti, a ujedno će biti okupljalište svim ljudima s miroljubivim i dobrim namjerama.
Da naš istočni susjedi imaju imalo obraza ovakve izjave sebi ne bi dopustili, no nažalost ovakvih istupa možemo očekivati sve
više nakon tamošnje promjene vlasti.

Imam kao načelnik Općine Konavle i Konavljanin puno povjerenje u našu Vladu i premijera Andreja Plenkovića, da Hrvatska neće dati ni metra svoga teritorija. Preskupo smo platili slobodu da je tako olako pustimo", na svom Facebook profilu napisao je Lasić.
loading...

Izdvojeno

25. listopad 2020 07:18