StoryEditorOCM
DubrovnikDNEVNI IZVJEŠTAJ |

ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Tri nova slučaja zaraze koronavirusom, riječ je o zdravstvenim radnicima, utvrđena i 4 slučaja kršenja samoizolacije

Piše Dv
6. svibnja 2020. - 12:44
Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 3 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preostali nalazi od ponedjeljka su negativni, a u obradi je još 34 uzorka poslanih na anlizu u utorak. Ukupno je 115 zaraženih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2068 uzoraka.

Tri nova utvrđena slučaja epidemiološki su kontakti medicinske sestre kojoj je potvrđena COVID-19 infekcija krajem travnja. Riječ je o zdravstvenim radnicima, jednoj medicinskoj sestri koja je bila u samoizolaciji od 28. travnja, jednoj medicinskoj sestri koja je na porodiljnom dopustu, te tehničaru iz OB Dubrovnik.

Sukladno epidemiološkoj preporuci u samoizolaciju je stavljeno osam djelatnika OB Dubrovnik, a treba istaknuti kako ne postoji bojazan od eventualnog prijenosa na pacijente. Svo troje novozaraženih su s područja Dubrovnika. Također još je jedna osoba izliječena s područja Konavala.

S današnjim danom hospitalizirano je 11 pozitivnih pacijenta, 10 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, jedan pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja i nije intubiran.

Ukupno je 183 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata utvrđena su 4 slučaja kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 31 slučaj kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.
18. travanj 2024 15:55