StoryEditorOCM
DubrovnikPOTPISANI UGOVORI

Županija osigurala gotovo milijun kuna za stipendije učenicima i studentima

Piše dv
27. prosinca 2022. - 17:47

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u Studentskom domu u Dubrovniku ugovore za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

”Imamo vrijedne i pametne mlade ljude koje svojim radom i rezultatima zaslužuju ove stipendije. Iznosi za studente su tisuću kuna mjesečno, a za učenike šest stotina kuna mjesečno. U ovogodišnjem proračunu smo predvidjeli i povećanje sredstava za stipendije za 10% i vjerujemo da će naši učenici i studenti nastaviti ostvarivati izvrsne rezultate. Ove školske godine mogućnost sklapanja ugovora ima 33 učenika odnosno studenata, a za tu namjenu Županija u ovoj godini izdvaja gotovo milijun kuna. Nastavlja se i stipendiranje iz prethodnih godina pa Županija trenutačno ima 104 stipendista.” – rekao je župan Dobroslavić.

Potpisane su stipendije s petero darovitih učenika i sedamnaest darovitih studenata, te sa sedam učenika i četvero studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Riječ je o učenicima koji se obrazuju za zvanje kuhar i slastičar, te pet stipendija za učenike koji se obrazuju za zvanje medicinska sestra, tri studentice koje se obrazuju za doktorice medicine i jedna za magistricu psihologije. Među darovitim učenicima su učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića i Gimnazije Dubrovnik, a daroviti studenti obrazuju se za doktora dentalne medicine, matematiku – smjer inženjerstvo, računarstvo, elektrotehniku,  kroatistiku i lingvistiku, medicinu, farmaciju, sestrinstvo, prehrambeno inženjerstvo, arheologiju i povijest, građevinu, arhitekturu, elektroenergetiku i poslovnu ekonomiju.

Potpisivanju je nazočila i privremena pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović.

19. travanj 2024 22:22