StoryEditorOCM
DubrovnikDUGOVI BOLNICA

Županija ne može riješiti dugove bolnice, župan i ravnatelj nadaju se pomoći Vlade i ministarstava

Piše DV
21. listopada 2020. - 14:32
- Dugovi Opće bolnice Dubrovnik veliki su, na žalost, kao i mnogih hrvatskih bolnica – rekao je župan Nikola Dobroslavić na temu dugova za lijekove dobavljačima.
Istaknuo je da ih Županija ne može riješiti jer 'nema toliko novca u proračunu'.
- Očekujemo od Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao i Vlade, što nije lako u ovoj situaciji, da će kao i do sada ovo rješavati. Mislim da i farmaceutske tvrtke trebaju biti uviđavnije. Rade s našim bolnicama dobar posao i siguran sam da će se naći odgovarajuće rješenje koje će odgovarati njima, ali i zdravstvu Republike Hrvatske – dodao je župan.

- Za 365 dana, dug je 12 milijuna i 90 tisuća kuna. To i nije neki preveliki iznos - komentirao je nastalu situaciju ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić. - Županija nema toliko novaca u proračunu. Imamo još 60 milijuna kuna duga do 365 dana. Dubrovačka je jedna od 33 bolnice, tu su još 32 bolnice. Imamo ministarstva i Vladu, to jedna županija ne može riješiti, a meni je bitno da sustav zasad funkcionira. Vidjet ćemo koliko će ići tako - istaknuo je dr. Bekić. 
23. travanj 2024 12:25