StoryEditorOCM
DubrovnikSDP-ovci DOBROSLAVIĆU

"Župane, koliko dugo ćete probleme duga bolnice stavljati u drugi plan?"

Piše DV
22. listopada 2020. - 11:04
Opća bolnica Dubrovnik je u problemima, a zdravstvo u Županiji i dalje na visokoj razini - ovako je Klub vijećnika SDP-a Dubrovačko.neretvanske županije naslovio priopćenje za javnost reagirajući na posljednje vijesti o bolničkm dugovanjima veledrogerijama.

-Župane, koliko dugo ćete probleme duga bolnice stavljati u drugi plan? Jedino što možete izjaviti je: „Ne može Dubrovačko-neretvanska županija riješiti dug Opće bolnice Dubrovnik prema veledrogerijama, jer je dug prevelik“. Izjavili ste i da „očekujete od Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Vlade RH da oni to riješe“. Od Vlade RH to ne treba očekivati već zahtijevati.

S obzirom kako je u travnju ove godine Vlada RH donijela odluku kojom je 43 milijuna kuna osigurano za Mostarsku bolnicu za borbu protiv virusa COVID-19, a trenutačno u našoj Županiji imamo sve veći broj zaraženih, tražimo da uputite zahtjev Vladi RH da se po istom principu ustupak učini i za OB Dubrovnik. Lijepo je razvijati dobrosusjedske odnose i pomagati Hrvatima izvan domovine, ali ne treba od građana Dubrovačko-neretvanske županije raditi građane drugog reda u ovom vremenu COVID-a 19. Naravno, možete i dalje nastaviti živjeti u uvjerenju, zajedno sa svima onima koji vas podupiru, kako je zdravstvo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji na visokoj razini - stoji u priopćenju Klub vijećnika SDP-a DNŽ.
 
24. travanj 2024 15:41