StoryEditorOCM
DubrovnikPromicanje kulture i zavičajnih vrijednosti

Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević i v.d. pročelnice Dadić primio predstavnike KUD Metković

Piše DV
14. ožujka 2019. - 10:41
Povodom organizacije 35. Smotre folklora u Metkoviću ”Na Neretvu misečina pala” župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, primio je delegaciju KUD-a Metković, predsjednika Matu Obrvana, Vidoslava Bagura i tajnika Zdravka Obradovića.
Na sastanku su predstavljene dosadašnje aktivnosti, a predstavnici KUD-a Metković su istaknuli kako planiraju proširiti djelovanje Smotre na način da uključe grupe iz zemalja koje pripadaju jadransko-jonskoj euro regiji.
Ciljevi smotre su zaštita kulturne baštine, pružanje mogućnosti za kulturnu suradnju i međusobno upoznavanje.
Smotra afirmira specifične vrijednosti nacionalnih kultura, zavičajnog, plesnog, glazbenog, jezičnog i običajnog naslijeđa te omogućava očuvanje i promicanje zaštićenih kulturnih dobara koja su članice stavile na svoju nacionalnu listu.
Posebno se ističe promicanje i prezentacija zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara koja je UNESCO stavio na svoju listu svjetske baštine.
Poseban prateći program bio bi organizacija izložbe autora umjetničke fotografije inspirirane materijalnim i nematerijalnim kulturnim dobrima članica regije.
Dubrovačko – neretvanska županija, sa županom na čelu, podupire predloženu organizacijsku formu manifestacije koja se od ove godine održava pod nazivom 35. Smotra jadranske Hrvatske „Na Neretvu misečina pala“.
19. travanj 2024 08:19