StoryEditor
DubrovnikNAŠI, A SVJETSKI

Župan Dobroslavić primio prvake najvećeg vinskog natjecanja, londonskog Decantera

Piše dv
10. rujna 2021. - 14:29
Župan Nikola Dobroslavić primio je vinare iz Dubrovačko-neretvanske županijeFotoarhiv DnŽ

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika župan Nikola Dobroslavić primio je u petak vinare iz Dubrovačko-neretvanske županije koji su za svoja vina na ovogodišnjem Decanteru u Londonu, najvećem svjetskom vinskom natjecanju osvojili platinasto, zlatno i srebrno odličje za svoja vina.

image
Župan Nikola Dobroslavić primio je vinare iz Dubrovačko-neretvanske županije
Fotoarhiv DnŽ

”Najprije bih čestitao našim vinarima na izvanrednom uspjehu na Decanteru u Londonu ove godine. Među 18 tisuća uzoraka koji su bili ocjenjivani iz 56 zemalja vinari iz naše županije osvojili su dvije platinaste, jednu zlatnu, 11 srebrnih i 13 brončanih medalja što je izvanredan uspjeh. Potvrdilo se ono u što smo bili uvjereni i i što smo isticali, da imamo odlična vina imamo najbolja hrvatska vina, a i u međunarodnoj konkurenciji se to potvrdilo. Zahvaljujem vinarima na njihovom trudu, i što su uspjeli iz kvalitetnog grožđa koje imamo kroz ove godine dobit izvanredna bijela i crna vina te da mogu predstaviti županiju u najboljem svjetlu na ovakvom jednom natjecanju u kvaliteti”, rekao je župan Dobroslavić naglasivši kako Županija dugi niz godine prati i pomaže domaće vinare.

image
Župan Nikola Dobroslavić primio je vinare iz Dubrovačko-neretvanske županije
Fotoarhiv DnŽ

Predstavnik vinara Andro Crvik je kazao kako misli da nijedna grana u proizvodnji u Hrvatskoj nije napredovala toliko u zadnjih 25 godina kao što je vinarstvo.

”Prije svega bih čestitao našim vinarima i kolegama jer sami nastup na Decanteru je veliki uspjeh, a još je veći uspjeh ako se dođe do određenih priznanja kao što su naši vinari došli ovaj put. Mi zadnjih 20 godina sustavno radimo na podizanju kvalitete, na domaćem tržištu je lako uspjeti, ali na stranom tržištu je teško. Ove nagrade na Decanteru su dokaz da se ide pravim putem”, rekao je Andro Crvik.

image
Župan Nikola Dobroslavić primio je vinare iz Dubrovačko-neretvanske županije
Fotoarhiv DnŽ

Damir Štimac iz vinarije Rizman je kazao kako su ove nagrade jako bitne i važne za proizvođače te je ovo na neki način potvrda njihovom dobrom radu.

”Kao vinar i poduzetnik mislim da smo dali jednu novu vrijednost Dubrovačko – neretvanskoj županiji i cijelom vinogorju. Smatram da je naša budućnost definitivno na autohtonim sortama Dalmacije i Hrvatske”, rekao je među ostalim Štimac.

item - id = 1126289
related id = 0 -> 1145679
related id = 1 -> 1142869
26. studeni 2021 20:12