StoryEditor
DubrovnikLOKALNI IZBORI 2021.|

Željko Raguž kandidat DUSTRE za gradonačelnika, Ivana Šepak za zamjenicu: Gradske urede u povijesnoj jezgri treba dati na tržište

Piše Maja Rilović
24. ožujka 2021. - 12:12
Dustra, predstavljanje kandidataTonći Plazibat/cropix

Željko Raguž kandidat je Dustre za gradonačlenika, a Ivana Šepak za njegovu zamjenicu. Oni su jutros na placi u Gružu predstavili svoje kandidature i program stranke. Dustra još nije donijela odluku o kandidatu za župana, rekao je predsjednik Dustre, ali izvjesno da to bude Karlo Gjurašić. Dustra će izaći na županijske izbore, a postoji mogućnost da izađe na izbore u Općini Župa dubrovačka. Dustra u kampanji neće govoriti protiv protukandidata, jer smatraju da su svi kandidati dobri, ali su oni iz Dustre najbolji, ističe Raguž.

Raguž je rekao kako su se odlučili predstaviti kandidaturu na placi jer se tu najbolje osjeća, u svakodnevnom kontaktu s ljudima. Dodao je kako dolaze jako teška vremena zbog posljedica pandemije koronavirusa, te da se on smatra najboljim kandidatom za gradonačelnika jer je dobar otac i obiteljski čovjek, uspješan u Luci Dubrovnik koja je dobro poslovala i lani bez ijednog kruzera. - Rekli su da ćemo mi prvi staviti ključ pod bravu bez kruzera, a mi možemo idućih deset godina bez kruzera. Ne želimo to, ali možemo tako - rekao je Raguž istaknuvši i uspjehe malonogomentnog kluba Square te osnivanje Dustre stranke kojoj nitko nije davao šanse, a on ih je demantirao jer želi lokalnu, a nacionalnu stranku koja će voditi Dubrovnik onako kako takva stranka uspješno vodi Istru.

Dodao je kako će fokus programa biti na sportu, naročito uključenosti djece, podršci višečlanim obiteljima te rješavanju parkinga u Dubrovniku. - Treba razmotriti mogućnost da gradska uprava bude objedinjena na jednom mjestu, a da se reprezentativni gradski prostori u povijesnoj jezgri daju na tržište. Ne za prodaju nego najam – rekao je Raguž.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačenika Ivana Šepak rekla je kako oni žele raspravljati o idejama, a ne drugim kandidatima, zbog čega ljudi u Dustri dolaze iz raznih sfera i žele biti oni koji će donijeti promjene, jer dolaze teška vremena.

07. svibanj 2021 21:11