StoryEditorOCM
DubrovnikILEGALNO KAMPIRALIŠTE |

ZAŠTO UOPĆE IĆI U KAMP? Jednostavnije je, nezakonito i besplatno, kampirati na parkiralištu ispod Duba!

Piše napisao i snimio: Ahmet Kalajdžić
24. listopada 2020. - 18:26
Jednako kao i tijekom turističke sezone, na parkiralištu ispod ”Dub”-a mnogi turisti nedozvoljeno kampirajuAhmet KALAJDŽIĆ
Jednako kao i tijekom glavne turističke sezone, na parkiralištu ispod 'Dub-a' i sada, "debelo" u posezoni, povremeno se mogu vidjeti inozemni turisti kako, nedozvoljeno i uz to besplatno, kampiraju na platou oko hipermarketa "Konzum". Glas o besplatnoj mogućnosti kampiranja u samom središtu grada prenosi se među kamperima doslovce kao zlata vrijedna informacija od usta do usta već godinama, tako da tijekom ljetnih mjeseci ni stanari kuća koje gravitiraju "Konzumu" ne mogu pronaći slobodno parking mjesto za parkiranje svojih vozila. Jer, besplatno je besplatno, a kao takvo uvijek godi, bez obzira na socijalni status turiste.

image
Jednako kao i tijekom turističke sezone, na parkiralištu ispod "Dub"-a mnogi turisti nedozvoljeno kampiraju
Ahmet KALAJDŽIĆ


Prilično ogorčeno, stanari su nam rekli: donekle možemo razumjeti turiste iz susjednih zemalja koje nevolja i nezavidna ekonomska situacija tjeraju na ovakvo "ilegalno" kampiranje, ali ne možemo razumjeti da si to pravo uzimaju i turisti iz bogatih zermalja "stare" Europske Unije! Što rade komunalni redari? Zašto povremeno ne obiđu i ovo prakiralište? Jer, gradski bi proračun svakako "podebljali" i s povremenim, kratkim intervencijama.

image
Jednako kao i tijekom turističke sezone, na parkiralištu ispod "Dub"-a mnogi turisti nedozvoljeno kampiraju
Ahmet KALAJDŽIĆ


Došavši na njihov poziv na tom smo parkiralištu pronašli i ne samo jedno neregistrirano vozilo. Ne znamo može li se taj podatak tumačiti na način da je parking ispod "Duba" postao i parcela za privremeno odlaganje starijih i vozila koja njihovi vlasnici parkiraju, možda i zbog lošijih materijalnih mogućnosti u kojima se nalaze te ih trenutačno uopće ne voze, ali stanari su nas podsjetili i na okolnost o kojoj nismo razmišljali: -Sjetite se da je prošle godine u listopadu, nakon krađe ispred "Atlant centra", a prije nego su razbojnici na njemu počinili razbojništvo na platou Zračne luke Dubrovnik, ukradeni motocikl "prenoćio" upravo na ovom parkiralištu! Stoga bi i policija mogla povremeno posjetiti ovu lokaciju, možda bi i oni otkrili nešto iz svog djelokruga rada?!
24. travanj 2024 05:19