StoryEditorOCM
DubrovnikTREBAMO LI ČEKATI TRAGEDIJU KAO U ZAGREBU - CRVENO USRED 'BOGENA'

Zar ne bi bilo sigurnije da je semafor dvadesetak metara niže

Piše Anton Hauswitschka
17. veljače 2018. - 20:01

Današnja teška prometna nesreća u Zagrebu u kojoj je poginula djevojka u čiji se automobil, dok je čekala zeleno svjetlo na semaforu na širokoj i ravnoj Slavonskoj aveniji, zabilo teretno vozilo, skrenula je pozornost na nezgodno postavljen semafor u Dubrovniku.

Naime, dok se uređuje asfalt u ulici Frana Supila, privremena regulacija na magistrali uz semafore koji dopuštaju da sa 'vidikovca' skrenete prema gradu, olakšala je život Dubrovčanima a posebice žiteljima Ploča. Da se ne bi trebalo voziti do Brgata ili Čibaće za okrenuti se natrag, uz semafore na 'vidikovcu' promet se privremeno regulirao i prije. No izgleda da oni koji su ih postavili nemaju baš dugo pamćenje. Naime, semafor iz smjera Župe dubrovačke opet je postavljen usred krivine pred samim 'vidikovcem'.

Istina, niže uz magistralu postavljen je niz znakova ograničenja brzine, obavijesti o semaforu i opasnosti od nailaska na kolonu. No unatoč tome svako malo onim neiskusnijim zaškripe kočnice u zadnji tren. Tako je bilo i prije par godina kada se uređivala Supilova, no onda se netko sjetio da je možda bolje spustiti semafor dvadesetak metara niže kako bi oni koji dolaze iz Župe, bez obzira na znakove, na vrijeme uočili kolonu.
 

19. travanj 2024 16:23