StoryEditorOCM
DubrovnikNASTAVLJA SE AKCIJA DEZINSEKCIJE

Zamagljivanjem protiv komaraca

Piše DV
5. srpnja 2019. - 13:00
Iz gradskog komunalnog poduzeća Sanitat obavještavaju građane Dubrovnika kako će ta tvrtka nastaviti s adulticidnim tretmanima suzbijanja komaraca na gradskom području. Navedeno adulticidno suzbijanje komaraca provodit će se sa zemlje, primjenom uređaja za hladno ULV zamagljivanje te s vozila u pokretu.

Prema utvrđenom planu zamagljivanja, u subotu 6. srpnja od 1 sat u noći zamagljivanje će biti na području Osojnika, Stare Mokošice, Mirinova, Lozice, Vrbice, Štikovice, te Velikog i Malog Zatona.

Stoga iz Sanitata mole građane da se bez prijeke potrebe ne zadržavaju na otvorenome, odnosno na područjima provedbe u vrijeme suzbijanja. Također, pčelare mole da adekvatnop zaštite pčele tijekom trajanja zaprašivanja. Inače, za suzbijanje će se koristiti insekticid rješenjem Ministarstva zdravlja za primjenu u Republici Hrvatskoj propisno registriran i dopušten za tu namjenu.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tijekom planiranog vremena provedbe, tretmani će se odgoditi, a o svakoj promjeni Sanitat će pravovremeno obavijestiti javnost.
25. travanj 2024 19:43