StoryEditorOCM
Dubrovnikdrugi rođendan FB grupe ‘Brodovi Dubrovnika nekad i danas‘

Zaljubljenici u more i pomorstvo u dvije godine objavili više od 25 tisuća fotografija brodova koji su ikad uplovili u Dubrovnik, rijetko im je koji promaknuo

Piše GB
19. kolovoza 2022. - 10:57
Iako postoji tek dvije godine, FB grupa 'Brodovi Dubrovnika nekad i danas' može se pohvaliti s više od 25 tisuća objavaFB/Brodovi Dubrovnika nekad i danas‘

Popularna Facebook grupa koja okuplja zaljubljenike u more i pomorstvo 'Brodovi Dubrovnika nekad i danas' upravo na današnji dan, 19. kolovoza 2020., obilježava drugu obljetnicu postojanja i više nego aktivnog rada.

image

Na vezu u Gružu 1980-tih: Sedam brodova, nijedan iznad tisuću putnika

FB /Brodovi Dubrovnika Nekad I Danas

- U protekle dvije godine postavili smo 13.392 objave, što zajedno sa slikama u različitim komentarima iznosi 25 tisuća slika svih vrsta plovila od 2 i pol sve do 333 metra duljine koji su ikad posjetili Gruž ili bili na sidrištu Gruž/ Grad. Naša grupa se od svih sličnih grupa razlikuje po tome što one postavljaju brodove za cijelu našu obalu, a mi samo za Dubrovnik, s tim da svaka fotografija ima pripadajući stručni komentar - ističe administator grupe Ivo Batričević.

Dodaje kako je najveća vrijednost grupe u tome što članovi postavljaju slike iz vlastite arhive ili pak one snimljene dan ili dva prije objave na društvenim mrežama.

image

Stari Porat nekad

FB /Brodovi Dubrovnika Nekad I Danas

- Zanimljivo je da je na drugom mjestu po brojnosti objava naša članica Marija Barbieri Masle. Imamo samo 556 članova, ali je čak više od 90 posto njih aktivno u postavljanju fotografija, komentara ili lajkova. Nove članove primamo isključivo prema preporuci aktivnog člana grupe. Zadnjih par mjeseci slike postavljaju samo članovi grupe, dok ja postavljam komentare. Ja nisam postavio niti 20 posto osobne arhive te ću ih još pomalo postavljati. Bravo! - poručio je Batričević, sretan što su 'Brodovi Dubrovnika nekad i danas' postigli toliki uspjeh među članstvom i zaljubljenicima u brodovlje svih vrsta i gabarita.

19. travanj 2024 08:06